«Οι πολιτικές παραλείψεις και η αδιαφορία της κυβέρνησης είναι δολοφονική», δήλωσε Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε πως είναι τραγικό να έχουμε καθημερινά 100 ανθρώπους σε απουσία ενώ κατηγόρησε κυβερνητικούς παράγοντες ότι μιλάνε σαν να μην τρέχει τίποτα.

Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ήρθε στη Βουλή και μας εξαπάτησε, ενώ επισήμανε πως θα συνεχίσει να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση.

Τέλος ο βουλευτής ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται την επιστροφή του στο ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στα Παραπολιτικά 90,1

Ερωτηθείς αν επιμένει στη δήλωσή του ότι η κυβέρνηση «δολοφονεί πολίτες», o πλεόν ανεξάρτητος βουλευτής απάντησε: «Η πράξη δηλώνει καθημερινά ότι έχουμε 100 ανθρώπους σε απουσία και αυτό είναι τραγικό, αισθάνομαι ότι όταν μιλάνε άνθρωποι κυβερνητικοί είναι σαν να μην τρέχει τίποτα. Αυτοθαυμάζονται λέγοντας ότι τα πάντα τα κάνουν καλά αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει μια οδυνηρή πραγματικότητα που έχει να κάνει με ζωές. Δεν είπα ότι υπάρχει καμία κυβέρνηση που δολοφονεί ανθρώπους, εγώ δεν εγκαλώ την κυβέρνηση γιατί ξαφνικά ήρθε η πανδημία και την άλλη μέρα έπρεπε να ήταν έτοιμη να τα κάνει όλα όμως σήμερα έχουμε δύο χρόνια και τον Ιανουάριο από ότι λέγεται η κατάσταση θα είναι τραγική. Το ζήτημα είναι ότι δεν με πείθει...».

Ερωτηθείς ποιος «δολοφόνησε» αυτούς τους ανθρώπους, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: «Οι παραλείψεις τις οποίες τις έκαναν οι πολιτικές της κυβέρνησης. Όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται διασωληνωμένος και ο γιατρός που τον παρακολουθεί δεν είναι εξειδικευμένος, είναι οφθαλμίατρος, γυναικολόγος γιατί όλα αυτά τα ακούσαμε, η ροή του οξυγόνου έχει τέτοια λειτουργία στον πνεύμονα που πνίγει τον άνθρωπο, αυτό δεν είναι δολοφονία αν γίνεται;».

ΔΗΜ: Από δόλο γίνεται αυτό;

«Όχι από παράλειψη και από αδιαφορία. Εγώ παραιτούμε από οποιαδήποτε ασυλία βουλευτική όποιος νομίζει ότι τον προσβάλω να μου κάνει μήνυση όμως ξέρετε και ξέρω τι συμβαίνει στα νοσοκομεία», υποστήριξε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν θα πάρει τηλέφωνο στον κ. Τσίπρα, ανέφερε: «Όχι, εγώ δεν είμαι παράκλητος στη ζωή μου. ...Το κόμμα δεν με έχει διαγράψει ως εκ τούτου εγώ παραμένω στο κόμμα μου, παλεύω για αυτά που πιστεύω και από εκεί και πέρα η ζωή θα δείξει, ο ελληνικός λαός θα κρίνει. Όλους θα μας κρίνει ο ελληνικός λαός και τα κόμματα και τα πρόσωπα».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι έκανε ζημιά στο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Γιατί ποιος το είπε αυτό; Δεν είναι αυτάρεσκο αυτό που θα πω αλλά στο διαδίκτυο γίνεται κόλαση υπέρ μου».

ΔΗΜ: Θεωρείτε ότι με εσάς ο κ. Τσίπρας ήταν πιο άδικος ενώ με άλλους όπως τον κ. Πολάκη τον αφήνει στα μαλακά πάντα;

«Δεν έχω τέτοιου είδους ψυχολογικές ανησυχίες και ανασφάλειες. Εγώ έκανα αυτό που έκανα, συνειδητά έκανα κάτι που όφειλα να το κάνω, δεν με νοιάζει η προσωπική μου πολιτική πορεία θα την κρίνει ο ελληνικός λαός. Εγώ δεν κρίνω τον κ. Τσίπρα, εγώ κρίνω πολιτικά τον κ.Μητσοτάκη ο οποίος ήρθε στη Βουλή και μας εξαπάτησε και εμάς και τον ελληνικό λαό. Ακόμα και τους καλοπροαίρετους νεοδημοκράτες εξαπάτησε γιατί είπε ότι δεν ήξερε για τη μελέτη και μετά έσκασε η μελέτη, και αν η μελέτη δεν ήταν συγκεκριμένων ανθρώπων θα είχε αμφισβητηθεί», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς ποια γραμμή θα ακολουθήσει, απάντησε: «Θα ασκώ κριτική στην κυβέρνηση όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι».

Ερωτηθείς αν σκέφτεται την επιστροφή του στο ΚΙΝΑΛ, δήλωσε: «Όχι. Καταρχάς χαίρομαι παρότι η διαγραφή δεν είναι πάντα ένα ανώδυνο πράγμα στη ζωή ενός ανθρώπου χθες το ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν σε ένα κοινό τόπο αυτό είναι καλό στη διαγραφή μου. Έστω και αν θυσιαστεί ο Κουρουμπλής να βρεθεί κοινός τόπος των δυνάμεων».