Για αμετροέπεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει επενδύσει στην τοξική αντιπολίτευση έκανε λόγο στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ειδικότερα, ο υπουργός τόνισε πως συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα εκμεταλλεύονται με την μελέτη Τσιόδρα, την αγωνία και τον φόβο για την πανδημία του κοροναϊού, αναφέροντας συγκεκριμένα για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι «με το να ζητεί την παραίτηση του πρωθυπουργού δείχνει πόσο ανεύθυνη είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Συνεχίζοντας την αναφορά του για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε, ότι έχει επιλέξει τον δρόμο της όξυνσης ενώ είπε πως η ιστορία με την μελέτη Τσιόδρα θα γυρίσει μπούμερανγκ. Ακόμη, προέβη σε ένα «καυστικό» σχόλιο, επισημαίνοντας πως «οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ τον έχουν ζαλίσει».

Στη συνέχεια, κληθείς να σχολιάσει την διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή είπε πως ο κ. Τσίπρας σύρθηκε στην απόφαση αυτή ενώ είπε πως υπάρχουν και άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Παύλος Πολάκης που έχει κάνει λόγο για δολοφόνους.

Τέλος, αναφερόμενος στον οδικό άξονα Πάτρα Πύργου, είπε πως το έργο θα είναι έτοιμο στο τέλος 2023 με αρχές 2024. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως ήταν έτοιμο του 2019 αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ακύρωσε το διαγωνισμό, έσπασε το έργο σε 8 κομμάτια για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα όπως τον κ.Καλογρίτσα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Καραμανλή στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά για την πολιτική ένταση και την διαγραφή Κουρουμπλή, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε: «Βλέπουμε ότι η μελέτη Τσιόδρα κατέληξε τελικά στη διαγραφή του Κουρουμπλή, που δείχνει άλλη μια φόρα την αμετροέπεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το γεγονός οτι έχει επενδύσει σε αυτό που λέμε τοξική και δομική αντιπολίτευση. Βλέπουμε μια απόπειρα που γίνεται από στελέχη της, δε θα έλεγα απ’ όλα τα στελέχη αλλά από πολύ συγκεκριμένα στελέχη με την κάλυψη δυστυχώς του αρχηγού της, και εκμεταλλεύονται θα έλεγα με τρόπο χυδαίο και ευτελή την αγωνία και τον φόβο για την πανδημία. Αυτό δεν γίνεται πουθενά αλλού στην Ευρώπη και δείχνει κι ένα δομικό πρόβλημα που έχει η δική μας δημοκρατία. Επειδη ο κ. Τσίπρας είχε το πολιτικό θράσος να μιλήσει για έλλειμμα δημοκρατίας, δεν εχουμε έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα».

Αναφορικά με το αίτημα του κ. Τσίπρα παραίτησης του πρωθυπουργού και την κατηγορά κατά της κυβέρνησης για έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα, επισήμανε: «Εγω νομίζω ότι ο κος Τσίπρας έχει ''ζαλιστεί'' λίγο από την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ, αυτό καταλαβαινω. Το λεω αυτό γιατί βλέπουμε αυτή τη στιγμή οτι ο κος Τσίπρας μας είπε ότι πρέπει να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός γιατί δεν ζητάει εκλογές αλήθεια; Γνωρίζετε ότι όταν συνήθως στην Ελλάδα ζητάμε την παραίτηση πρωθυπουργού και κυβέρνησης πάμε σε εκλογές».

ΔΗΜ: Αν ζητήσει εκλογές το Σάββατο τι θα πείτε;

«Άμα τις ζητήσει τις εκλογές θα δείξει για άλλη μια φόρα το πόσο ανεύθυνη είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κος Τσίπρας έχει επιλέξει το δρόμο της όξυνσης και της σύγκρουσης, όλη αυτή η ιστορία με τη μελέτη Τσιόδρα τελικά καταλήγει ένα τεράστιο μπούμερανγκ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εάν θεωρούμε σοβαρό σε μια χώρα που έχει αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίσει την πανδημία η αντιπολίτευση αντί να βάζει πλάτη να ζητάει εκλογές και παραιτήσεις, νομίζω αυτό ας το αφήσω στην κρίση των ανθρώπων που σκέφτονται με τον κοινό νου σε αυτόν τον τόπο», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με την μελέτη Τσιόδρα, ο υπουργός τοποθετήθηκε λέγοντας: «Τι έλεγε αυτή η μελέτη; Πρώτον ότι αν έχουμε πάνω από 400 ανθρώπους στις ΜΕΘ πιέζεται το σύστημα υγείας. Να σας θυμίσω εδώ τις ΜΕΘ που παραλάβαμε και τις ΜΕΘ που έχουμε σημερα, έχουν τριπλασιαστεί. Τι άλλο είπε αυτή η έκθεση; Αυτό που γνωρίζουμε όλοι, οτι τα περιφερειακά νοσοκομεία δεν έχουνε τις δυνατότητες των μεγάλων πανεπιστημιακών νοσοκομείων κι εκεί έχουμε μεγάλη θνητότητα. Τι άλλο είπε η έκθεση, ότι οι πιθανότητες κάποιος να καταλήξει εκτός ΜΕΘ είναι μεγαλύτερες απ’ οτι εντός ΜΕΘ. Ο πρωθυπουργός τι είπε; Ότι δεν γνώριζε αυτή την έκθεση άρα το ζήτημα μας πλέον είναι ότι ο πρωθυπουργός σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να γνωρίζει όλες, μα όλες τις επιστημονικές μελέτες που βγαίνουν;».

ΔΗΜ: Τώρα που τι γνωρίζει θεωρείτε ότι πρέπει να πει ότι έκανε λάθος;

«Όχι, γιατί ακούστε όμως πως υπάρχει αυτή η πολιτική αμετροέπεια και ο ακραίος πολιτικός λόγος. Ο κος Τσίπρας είναι ''ζαλισμένος'' προφανώς οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ τον έχουν ανησυχήσει, το καταλαβαίνουμε αυτό αλλά αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα και δεν είναι το πρόβλημα του ελληνικού λάου. Ο κος Τσίπρας δεν έχει ψηφίσει ούτε τον εμβολιασμό των υγειονομικών, ούτε το μέτρο που πρότεινε η κυβέρνηση και πέρασε από τη Βουλή που έχει να κάνει με τον εμβολιασμό στους ανθρώπους που είναι 60 κι άνω. Δεν έχει ψηφίσει για τις αυστηρές ποινές για τους αντιεμβολιαστές γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, και δεν έχει ψηφίσει ούτε τα υψηλά πρόστιμα που ήρθε η κυβέρνηση να επιβάλει δια νόμου γι’ αυτούς που κυκλοφορούν με πλαστά πιστοποιητικά. Θέλετε να μου πείτε ότι μπορούμε να κάνουμε διάλογο με μια αντιπολίτευση που από την μια μας εγκαλεί για το ένα και από την άλλη δεν βάζει πλάτη ούτε στα αυτονόητα. Εδω λοιπόν δείχνουμε πως η συγκεκριμένη αντιπολίτευση έχει ξεπεράσει καθε όριο λογικής», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τη διαγραφή Κουρουμπλή, επισήμανε: «Ακούσαμε απίστευτα πράγματα από τον κ. Κουρουμπλή, απίστευτες ύβρεις για δολοφόνους στη Βουλή ακόμα κι ο κος Τσίπρας που έχει δείξει μεγάλη ανοχή σε ανάλογες περιπτώσεις αναγκάστηκε να τον διαγράψει. Η άποψη η δική μου και νομίζω η άποψη όλων όσων βλέπουν τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους τελευταίους 18 με 20 μήνες που ζούμε αυτή την πρωτοφανή πανδημία είναι ότι ο κος Τσίπρας σύρθηκε στην απόφαση διαγραφής και το λεω αυτό γιατί υπάρχουν άλλοι βουλευτές του και στελέχη του και πρώην υπουργοί του οι οποίοι έχουνε πει τα ίδια και χειρότερα».

ΔΗΜ: Αναφέρεστε στον κ.Πολάκη ή και σε άλλους

«Βασικά στον κ. Πολάκη άρα δυο μέτρα και δυο σταθμά; Από τη μια διαγράφουμε τον κ. Κουρουμπλή αλλά δεν διαγράφουμε τον κ. Πολάκη ο οποίος έχει πει πράγματα τα οποία ξεπερνάνε κάθε όριο πολιτικής αντιπαράθεσης. Αυτό το κάνει διότι απλούστατα σας είπα ότι είναι ζαλισμένος τόσο ο κος Τσίπρας και ακολουθούνε την αντιπολίτευση της μιζέριας και του ''όχι σε όλα''», τόνισε ο υπουργός.

Αναφορικά με τη δημοσκόπηση της Kapa research, σημείωσε: «Όλες οι έρευνες της κοινής γνώμης καταδεικνύουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων, των δυο διεκδικητών της εξουσίας αν θέλετε. Αυτό είναι κάτι πρωτοφανές με αυτά που έχει διαχειριστεί η κυβέρνηση, ελληνοτουρκικά, πανδημία, Μόνο αυτά τα δύο γεγονότα που έχουν γίνει κι έχουν φέρει τα πάνω κάτω θα περίμενε κανείς εάν η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είχε αυτή την πολιτική στάση του «όχι σε όλα» να υπάρχει μια φθορά της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει αυτή η φθορά της κυβέρνησης κι αυτό είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα της μεταπολίτευσης. Η φθορά σε σχέση με αυτά που έχουν συμβεί, είναι μια φθορά η οποία είναι φυσιολογική αυτό το οποίο όμως υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η μεγάλη φοβία και η μεγάλη ανησυχία που υπάρχει μέσα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα και για τις αλλαγές που έχουνε γίνει μέσα στο ΚΙΝΑΛ».

Ερωτηθείς γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ ο οδικός άξονας Πάτρας-Πύργου, απάντησε: «Διότι δυστυχώς ενώ το έργο αυτό θα ήταν έτοιμο από το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να ακυρώσει αυτόν το διαγωνισμό που είχε ξεκινήσει η κυβερνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και να το σπάσει σε 8 κομμάτια. Γιατί το έκανε αυτό; Το έκανε για να ευνοήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Συγκεκριμένο εργολάβο, τον κ. Καλογρίτσα ο οποίος μετά από αυτό συμμετείχε στον τραγέλαφο-διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Εμείς είχαμε πει από τότε που ήμασταν αντιπολίτευση ότι εμείς αυτό δεν το δεχόμαστε γιατι ο δρόμος δεν θα γίνει ποτέ σπασμένος σε οχτώ κομμάτια, αυτό λεει η εμπειρία, και μπήκαμε σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση τόσο με τον παραχωρησιούχο την Ολυμπία οδό όσο και την ΕΕ για να επιστρέψει ο δρόμος πίσω στον ιδιώτη και να γίνει και γρήγορα και φθηνά και να παραδοθεί επιτέλους».

«Μετά από μια σκληρή διαπραγμάτευση στην οποία πρέπει να σημειώσω όχι απλά την ενεργή αλλά την καθοριστική παρέμβαση του πρωθυπουργού ο οποίος παρακολουθούσε αυτό το θέμα θα σας έλεγα σχεδόν σε μια μηνιαία βάση, πήραμε όλες τις τελικές εγκρίσεις. Το έργο ξεκινάει στις αρχές του χρόνου και το έργο θα είναι έτοιμο τέλος τους ’23 αρχές του ’24. Ένα έργο το οποίο συζητάγαμε 15 χρόνια επιτέλους το ξεμπλοκάραμε», δήλωσε επιπρόσθετα.

Για τα ΜΜΜ, ο κ. Καραμανλής ανέφερε: «Εκτός από την αύξηση του στόλου που έχει φτάσει πλέον στο 55%, που είναι ένα πρωτοφανές νούμερο, εκεί που υπάρχουν προβλήματα, εκεί που υπάρχει συγχρωτισμός, που είναι πολύ συγκεκριμένα δρομολόγια και έχουν εντοπιστεί μπαίνουν εμβόλιμα δρομολόγια. Επίσης στις 25 αυτές γραμμές που έχουν μεγάλη κίνηση υπάρχουν οι ελεγκτές οι οποίοι κάνουν ελέγχους, βοηθάμε τον κόσμο έτσι ώστε να μπει μια τάξη και να μην υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός ειδικά όταν μπαίνουμε κι όταν βγαίνουμε από το λεωφορείο. Επομένως αυτό που κάνουμε είναι συγκεκριμένες και μέρα με την μέρα σημειακές παρεμβάσεις για να κάνουμε την καθημερινότητα όσων χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ πιο εύκολη».