Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει αύριο, Παρασκευή στις 17:00, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο την εκλογή νέου γραμματέα, στη θέση του απερχόμενου γραμματέα του οργάνου, Γιώργου Στεργίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε για τη θέση του νέου γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας τον μέχρι σήμερα πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Παύλο Μαρινάκη.

Μεταξύ άλλων έχουν υπογράψει την υποψηφιότητα του κ. Μαρινάκη -ακολουθώντας τον απερχόµενο γραµµατέα και τον διευθυντή της Ν.∆., Γιώργο Μπρατάκο, αρκετοί υπουργοί της ΝΔ, όπως οι Νίκος Δένδιας, Γιώργος Γεραπετρίτης, Χρήστος Σταϊκούρας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μάκης Βορίδης, Αδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Καραµανλής, Νίκη Κεραµέως, Θάνος Πλεύρης, Γιάννης Οικονόµου, Κώστας Τσιάρας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Βασίλης Κικίλιας, Σπήλιος Λιβανός, Νότης Μηταράκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Λευτέρης Αυγενάκης, αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Με δεδομένο ότι ο επόμενος γραμματέας θα είναι το πρόσωπο που θα οδηγήσει τη ΝΔ στις επόμενες βουλευτικές κάλπες, ήταν απολύτως λογικό να υπάρχει ενδιαφέρον σε σχέση με την επιλογή του προσώπου. Ο κ. Μητσοτάκης, που έχει καταλήξει εδώ και καιρό στην επιλογή Μαρινάκη, έκρινε σκόπιμο παρά την αναβολή του Συνεδρίου λόγω πανδημίας, να προχωρήσει στην ανακοίνωση του προσώπου που θα προτείνει για την θέση του γραμματέα και εν συνεχεία στην εκλογή του. Σημειώνεται πως η επιλογή του νεαρού δικηγόρου, χαρακτηρίζεται «ιδανική», αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι εκτός των άλλων συνεργάζεται άψογα με το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά και με τον γενικό διευθυντή της ΝΔ Γιάννη Μπρατάκο.

Σημειώνεται πως η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.