«Αναμένουμε εάν θα αποδώσει το πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα για τους εμβολιασμούς στους άνω των 60», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Ο κ. Νικολαΐδης εκτίμησε πως το μέτρο θα αποδειχθεί αποτυχημένο όπως έγινε και με το κίνητρο gigabites σε νεαρές ηλικίες.

Παράλληλα σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και ενάμιση χρόνο φωνάζει για την πανδημία και δεν γίνεται τίποτα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά με το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Θα δείξει τις επόμενες ημέρες, μιλάμε για πάνω από μισό εκατομμύριο ανεμβολίαστων. Θυμάστε το πρώτο 24ωρο πάλι πόσα ραντεβού έφερε το προηγούμενο μέτρο με το χαρτζιλίκι με τα 50 gigabytes, συνεχίστηκε αυτή η τάση; Άρα ήταν αποτυχημένο το προηγούμενο μέτρο. Θα παρακολουθήσουμε την καμπύλη των ραντεβού και πως θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες. Θεωρούμε ότι θα είναι αποτυχημένο όπως ήταν και οι προηγούμενες προσπάθειες αποτυχημένες προς αυτή την κατεύθυνση γιατί οι ενέργειες που κάνει η κυβέρνηση δεν στηρίζονται στους ορθολογικούς τρόπους που χρησιμοποίησαν οι χώρες που είχαν επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού, στηρίζεται σε μια εντελώς διαφορετική τακτική η οποία όπως έχει αποδειχτεί μέχρι τώρα δεν δουλεύει».

Αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους άνω των 60 ετών, δήλωσε: «Υπάρχουν οι υψηλοσυνταξιούχοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, έχει προβλημα ένας χαμηλοσυνταξιούχος που δεν έχει εμβολιαστεί μέχρι τώρα να δίνει 100 ευρώ το μήνα; Έχει προβλημα ένας υψηλοσυνταξιουχος να δίνει 100 ευρώ το μήνα αν δεν εχει εμβολιαστεί και δεν θέλει να εμβολιαστεί; Άρα ποια θα ήταν η λογική προσέγγιση του θέματος; Η λογική προσέγγιση του θέματος θα ήταν να ακολουθήσεις έναν ορθολογικό τρόπο για να πείσεις όσους δεν έπεισες τόσο καιρό να εμβολιαστούν».

Ερωτηθείς ποια θα πρέπει να είναι η λύση, ο κ. Νικολαΐδης απάντησε: «Προφανώς όσα φωνάζουμε τόσο καιρό ήταν η λύση που έπρεπε να ακολουθήσει εξαρχής αυτή η κυβέρνηση γιατί από την μια άμα κάτσουμε και βάλουμε κάτω όλες τις παλινωδίες που έχουν φτάσει στον κόσμο ώστε να μην εχει εμβολιαστεί μέχρι τώρα θα φτάσουμε στο συμπέρασμα γιατί δεν εμβολιαστήκαν. Γιατί από τη μια έχουμε επιστημονικό προσωπικό, τους ειδικούς να λένε ότι αν πηγαίνουμε στην εκκλησιά κι αν κοινωνούμε θα κολλήσουμε, κι από την άλλη είχαμε κορυφαίους υπουργούς να πηγαίνουν να κοινωνούν τις μέρες του lockdown».

«Εδώ και 1.5 χρονο φωνάζουμε για συγκεκριμένα μέτρα για τα οποία συνεχίζουμε να φωνάζουμε ακόμα και σήμερα. Εδώ και 1.5 χρόνο λέμε ότι ναι το εμβόλιο είναι ένα όπλο αλλά δεν είναι το μοναδικό όπλο. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Τα lockdowns γίνονται όταν δεν αντέχει το εθνικό σύστημα υγείας. Το εθνικό σύστημα υγείας γιατί δεν αντέξει; Γιατί δεν έχουν γίνει προσλήψεις σε υγειονομικό προσωπικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜ: Αφού λεει 12.000 έχουν πάρει

«Μέσα στους αριθμούς που δίνει η κυβέρνηση συμπεριλαμβάνονται οι ανανεώσεις συμβάσεων, συμπεριλαμβάνονται οι μετατροπές συμβάσεων και συμπεριλαμβάνονται και οι μετακινήσεις προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Συνολικά το υγειονομικό προσωπικό σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019 είναι 2.500 λιγότερα πρόσωπα. Στην Θεσσαλονίκη λοιπον οπού καυχιέται ο κος Μητσοτάκης οτι έχουν ανοιχθεί οι περισσότερες ΜΕΘ, οι 18 ΜΕΘ που δόθηκαν στο ''Παπανικολάου'' με δωρεά δεν δουλεύει ακόμα ένα κομμάτι εξ’ αυτών γιατί δεν υπάρχει προσωπικό να τις δουλέψει. Η κριτική που θα κάνω εγώ σε αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα μέτρο το οποίο ανακοινώσε χθες όταν έχουμε αυτή την κατάσταση 1,5 χρόνο και δεν φαίνεται να καταλαβαίνει αυτή η κυβέρνηση που είναι το πρόβλημα», υποστήριξε ο ίδιος.

«Η άποψη μου είναι ότι είναι επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών δημόσια από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός της χώρας να λεει ότι το να διασωληνωνεσαι εκτός ΜΕΘ είναι το ίδιο με το να διασωληνώνεσαι εντός ΜΕΘ. Είναι επικίνδυνο, είναι άκρως επικίνδυνο και αν δεν βγει το ίδιο το κόμμα της ΝΔ ή αν δεν βγει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να πει ότι έκανε λάθος και εννοούσε κάτι άλλο τότε θα πρέπει σύσσωμοι οι επιστήμονες της χώρας να βάλουν τον πρωθυπουργό στη θέση του γιατί αυτά που λέει είναι επικίνδυνα», διαμήνυσε κλείνοντας.