«Ο Παύλος Πολάκης κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη.

Η κ. Βούλτεψη τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια υπερβατική κατάσταση και πως έχει εκλείψει πλήρως η λογική.

Αναφορικά με τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, η υφυπουργός επισήμανε: «Ο πρωθυπουργός συμβουλεύεται τους ειδικούς για κάθε τι που λέει, το ποιος πάει στην εντατική είναι απόφαση των γιατρών και τίθεται πάντα με τη διαθεσιμότητα των κλινών. Όταν αυτές εξαντλούνται αναγκαστικά γίνεται το καλύτερο που μπορεί να γίνει σε χώρους όπου γίνεται η διασωλήνωση. Αυτή η κατάσταση επικρατεί παντού, το μόνο που δεν επικρατεί παντού είναι αυτό το οποίο βλέπουμε στην Ελλάδα».

«Δεν υπήρχε περίπτωση σε άλλο κοινοβούλιο της Ευρώπης αλλά και του υπόλοιπου κόσμου να βγαίνουν βουλευτές και να λένε αυτά τα οποία είπε ο κ. Πολάκης ο οποίος σαφώς κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές και να υπάρχει τέτοια αντίδραση, τέτοια συμπεριφορά από την αντιπολίτευση. Είναι μια κατάσταση που την αντιμετωπίζουν όλοι και προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν ενωμένοι. Στην Ιρλανδία για να αντιμετωπίσουν ενώθηκαν οι προαιώνιοι εχθροί του εμφυλίου του 1925. Αυτό που ζούμε στην Ελλάδα λυπάμαι, δεν θέλω να το σχολιάσω, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρίσκεται σε μια υπερβατική κατάσταση, έχει εκλείψει πλήρως η λογική και δυστυχώς αυτό βλάπτει την συλλογική προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη στάση του κ. Πολάκη, η κ. Βούλτεψη τόνισε: «Δεν μιλάμε για συμπεριφορά, αυτό πια το έχουμε εμπεδώσει όλοι. Δηλαδή να κάνεις ένα χιούμορ, να πεις μια κουβέντα όχι όμως να μιλήσεις με αυτό τον τρόπο, με ύβρεις αλλά αυτό είναι γενικότερο. Λυπάμαι πάρα πολύ για την ατυχία της πατρίδας μας, δεν γίνεται πουθενά αυτό».

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι θα λειτουργούσε καλύτερα αντί για πρόστιμο να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους άνω των 60, απάντησε: «Αυτό έχει σύνδεση με αυτό που είπα ότι τελικά κατέληξαν ότι τα θετικά μέτρα δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο τα αρνητικά πιεστικά μέτρα. Σε αυτό κατέληξαν οι κοινωνιολόγοι και οι ψυχολόγοι...».

Ερωτηθείσα για τον εμβολιασμό στις δομές μεταναστών και προσφύγων, δήλωσε: «Ο δικό μας πληθυσμός είναι νεανικός σχετικά, δηλαδή κάτω από 40 με 50 ετών να υπολογίσετε ότι σε κάποια camp όπως της Ριτσώνας από τα 2.000 άτομα τα 1.000 είναι μικρά παιδιά, υπολογίστε ότι έχει εμβολιαστεί περίπου το 1/3, το άλλο 1/3 είναι παιδιά και το υπόλοιπο 1/3 έχει νοσήσει απλώς έχει νοσήσει ελαφρά γιατί είναι νεανικός πληθυσμός».