Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος και αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας αλλά και την παγκόσμια ανησυχία που έχει προκαλέσει η μετάλλαξη Όμικρον, αναφέροντας πως αναλυτικά στοιχεία θα υπάρχουν σε 10-15 ημέρες.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα και «είμαστε σε επιφυλακή, καθώς η μετάλλαξη κινείται σε διαφορετικές χώρες». Την ίδια στιγμή, ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως μόλις υπάρχουν τα πρώτα στοιχεία θα γίνουν ανακοινώσεις, ενώ επισήμανε ότι «αυτή την στιγμή κυρίαρχη στην χωρά μας είναι η μετάλλαξη Δέλτα».

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, υπογράμμισε ότι η χώρα κινείται σε επίπεδα Μαρτίου σε ότι άφορα τα ραντεβού και τις καθημερινές δόσεις, σημειώνοντας ότι πλέον πολλοί συμπολίτες μας σπεύδουν να κάνουν την πρώτη η την τρίτη δόση και έχουν πειστεί ότι πρέπει να εμβολιαστούν. Μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο όσοι έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι ενδεχομένως μέσα στη βδομάδα να ανοίξει η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα χορηγεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί σε τρίτες χώρες.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5- 11 ετών στην Ελλάδα εκτίμησε μετά την απόφαση του ΕΜΑ είναι πιθανό να υπάρξει έγκριση και στη χώρα μας, παρέπεμψε ωστόσο στις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.