Στόχος μας είναι να μείνουμε ανοιχτοί για τις γιορτές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδηςαπορρίπτοντας εκ νέου το ενδεχόμενο γενικού lockdown.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε ανοιχτοί για τις γιορτές. Κανένας μας δεν αντέχει κλειστές εορτές. Γενικό lockdown δεν θα υπάρξει, δεν μπορεί να υπάρξει για πολλούς και διαφόρους λόγους», είπε χαρακτηριστικά.

Είπε πως σήμερα ξεκίνησε η εφαρμογή των νέων μέτρων και μέχρι τότε δεν υπάρχουν σκέψεις για κάτι περαιτέρω.

Τόνισε πως τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους δεν είναι τιμωρητικά και αποσκοπούν στη μείωση της πίεσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Εκτίμησε ότι το 10% των αρνητών δεν θα πειστούν να εμβολιαστούν.

Τάχθηκε υπέρ της νοσηλείας για όλους από το εθνικό σύστημα υγείας.

Σχετικά με το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ για τον εμβολιασμό, δήλωσε: ΅«Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει πού του πάνε τα τέσσερα δηλαδή όταν κάνεις σποτ και κατηγορείς μάλιστα και την κυβέρνηση δια του υπουργού ανάπτυξης ότι δεν κάνουν αυτά που πρέπει για τους εμβολιασμούς, και σε λιγότερο από 24 ώρες ο κ. Πολάκης κάνει την ανάρτηση που όλοι ξέρουμε και παραμένει μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και δεν έχει τολμήσει ένας από το ΣΥΡΙΖΑ να τον καταδικάσει δημόσια για αυτό ε! από εκεί και πέρα είναι κωμωδία δεν είναι κόμμα».

Σημείωσε πως σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η Ελλάδα έχει τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό.

Αναγνώρισε ανατιμήσεις ενώ είπε πως η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί το κόστος της ενεργειακής κρίσης.

Αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis, είπε ότι το τεκμήριο της αθωότητας έχει πάει περίπατο και πως υφίσταται νέο διασυρμό για το σκάνδαλο.

Ανέφερε πως μια προκαταρκτική έρευνα μπορεί να διαρκέσει ένα εξάμηνο και πως ελέγχεται επί πέντε χρόνια.

Τόνισε πως η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει αποφασίσει εάν πρέπει να μπει στο αρχείο η υπόθεση.

Είπε πως την 1η Ιανουαρίου θα καταθέσει αγωγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά της ελληνικής δικαιοσύνης.