Μία πρωτοβουλία της τελευταίας στιγμής αποφάσισε να πάρει ο Παύλος Χρηστίδης, αναφορικά με το debate για τις εκλογές ανάδειξης αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής.

Ειδικότερα, ο ίδιος έκανε «άνοιγμα» προς την πλευρά Παπανδρέου, προκειμένου να επιτευχθεί η απαραίτητη απαρτία των συμμετεχόνων στην τηλεμαχία. Συγκεκριμένα, λίγη ώρα πριν από την τηλεδιάσκεψη που έχουν οι εκπρόσωποι των 5 με στελέχη της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος του Παύλου Χρηστίδη, Νίκος Μπήλιος, σε συνεννόηση και με τα επιτελεία των υπολοίπων, τηλεφώνησε στην Έφη Χαλάτση, που εκπροσώπησε τον Γιώργο Παπανδρέου για το θέμα των debates στην ΕΔΕΚΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, της μετέφερε τη βούληση να επιτευχθεί κοινός τόπος ώστε να συμμετάσχει ο πρώην πρωθυπουργός στο debate.

Η απάντησε που έλαβε από την Έφη Χαλάτση ήταν αρνητική, κάνοντας επίκληση στην αναρμοδιότητα της ΕΔΕΚΑΠ να ορίσει το πλαίσιο της τηλεμαχίας. «Είναι θέμα δημοκρατίας και θεσμικής λειτουργίας του κόμματος» είπε, προσθέτοντας ότι η πρόταση Παπανδρέου παραμένει ως έχει, όπως κατατέθηκε στο κομματικό όργανο.

Όμως, δεδομένου του ότι η ΕΔΕΚΑΠ δήλωσε αναρμόδια συν του γεγονότος ότι δεν υπάρχει η θεσμική ομπρέλα από το όργανο δεοντολογίας να επιβάλει κανόνες στη συζήτηση, είναι περιττή οποιαδήποτε συζήτηση για τα περαιτέρω. Έπειτα από αυτό, η πλευρά Χρηστίδη έστειλε επιστολή προς την ΕΔΕΚΑΠ, όπως είχαν κάνει και οι εκπρόσωποι των άλλων υποψηφίων, με την οποία ενημερώνει για τα όσα έχουν συμφωνήσει για το debate.

Σε λίγη ώρα αναμένονται τα νεότερα, καθώς στις 13:00 ξεκινά η τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των 5 (Καρανικόλας, Τσόγκας, Μπήλιος, Σαπρανίδης, Λούπης) με στελέχη της διοίκησης της ΕΡΤ.

Η επιστολή Χρηστίδη στην ΕΔΕΚΑΠ

«Θέμα: Διεξαγωγή debate υποψηφίων στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής

Αγαπητοί Σύντροφοι

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου, στη συζήτηση που έγινε μεταξύ του εκπροσώπου μου κ. Ν. Μπήλιου και των εκπροσώπων των συντρόφων, Ν. Ανδρουλάκη, Π. Γερουλάνου, Χ. Καστανίδη και Α. Λοβέρδου, η ΕΡΤ εξέφρασε το ζωηρό της ενδιαφέρον να διοργανώσει debate τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα θέματα της δίκαιης διαδικασίας και εκπροσώπησης για όλους τους υποψήφιους, σας ενημερώνω ότι σκοπεύω να συμμετάσχω στο debate. Το αντιλαμβάνομαι ως μια ευκαιρία να ακούσουν οι πολίτες τις καλοδουλεμένες θέσεις του Κινήματός μας για όλα τα ζέοντα θέματα. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, είχα εισηγηθεί να εξετασθεί και η δυνατότητα συμμετοχής πολιτών στη συζήτηση αυτή. Το debate θα δώσει, επίσης, τη δυνατότητα στον προοδευτικό κόσμο της Ελλάδας που θα συμμετάσχει στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, να διακρίνει τι εκφραζει κάθε υποψήφιος, κι έτσι να πάει ενημερωμένος κι έχοντας προσωπική άποψη στην κάλπη.

Ελπίζοντας σε μια πολιτική συζήτηση που θα αναδείξει τον πλούτο των επεξεργασμένων προτάσεών μας, παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρωτοβουλία πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει το δημόσιο διάλογο για τα θέματα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, που αποτελεί τον ιδεολογικό πυρήνα του Κινήματός μας.

Θέλω, τέλος, για ακόμη μια φορά να επισημάνω πως πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα συμμετοχής όλων των υποψηφίων.

Με εκτίμηση,

Παύλος Χρηστίδης»