Ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Τρίτης, έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε και κατά την διάρκειά της έλαβε χώρα ένα όχι και τόσο σύνηθες περιστατικό. Ειδικότερα, μια Ολλανδή δημοσιογράφος, η 61χρονη Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, έκανε μια προβοκατόρικη ερώτηση χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς, που δεν αρμόζουν σε τέτοιου είδους περιστάσεις.

Όπως φάνηκε, η ίδια ήταν έτοιμη από πριν να προκαλέσει επεισόδιο... καθώς είχε σχεδόν προαναγγείλει την πρόκληση.

Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ πριν πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, που «προετοίμαζε το έδαφος».

Η Ολλανδή δημοσιογράφος που επιτέθηκε προκλητικά στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό και τα pushbacks στο Αιγαίο, εισπράττοντας την οργισμένη απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μέγαρο Μαξίμου, είναι «γνωστή και μη εξαιρετέα».

Πρόκειται για την 61χρονη Ingeborg Beugel η οποία είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο από τις ελληνικές αρχές κατηγορούμενη για διευκόλυνση παράνομης διαμονής αλλοδαπού στη χώρα. Η Ολλανδή δημοσιογράφος ζει στην Ύδρα περίπου 40χρόνια και εργάζεται ως ανταποκρίτρια πολλών ολλανδικών ΜΜΕ, φιλοξενούσε στο σπίτι της έναν 23χρονο Αφγανό που έχει αιτηθεί άσυλο.
Screen_Shot_2021-11-10_at_01_04_05

Η ίδια, μιλώντας τότε στον Guadrian, είχε υποστηρίξει ότι κάποιος κάτοικος της περιοχής κάλεσε την αστυνομία και ειδοποίησε για την παρουσία του 23χρονου Fridoon από το Αφγανιστάν.  «Κάποιοι εξαγριωμένοι κάτοικοι κάλεσαν την αστυνομία, λέγοντας ότι είχα "ύποπτη" σχέση με έναν παράνομο μετανάστη στο σπίτι μου. Δεν ήταν μυστικό ότι έμενε μαζί μου, τον φροντίζω και πληρώνω τον δικηγόρο του» είχε πει ενώ είχε υποστηρίξει ότι δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη με την αντιμετώπιση των Αρχών προς το πρόσωπό της. «Με κράτησαν σαν να ήμουν κάποιου είδους επικίνδυνος τρομοκράτη. Δεν με άφησαν ούτε να πάω σπίτι για να πάρω τα χάπια και το αποσμητικό μου», έλεγε.

Αναλυτικότερα, «ανέβασε» τρεις φωτογραφίες από το σημείο όπου επρόκειτο να ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου, γράφοντας: «Εδώ σε λίγο θα εμφανιστούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. Και οι δύο υπεύθυνοι για επαναπροωθήσεις και τρόμο των προσφύγων. Έχω το δικαίωμα να κάνω ΜΙΑ ερώτηση: ΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ; ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΙΔΕΕΣ».

Δείτε την ανάρτηση