Να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο έναντι των αντιπάλων του για επιχειρεί ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ανακοίνωσε τελευταίος την υποψηφιότητά του.

Στις 33 ημέρες που απομένουν μέχρι την 5η Δεκεμβρίου, που θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος, ο πρώην πρωθυπουργός σκοπεύει να καλύψει τις 13 περιφέρειες της χώρας. Η αρχή θα γίνει από την Δυτική Ελλάδα από τον τόπο καταγωγής του, την Αχαΐα, και τη συνέχεια το Αγρίνιο, την Κρήτη, τη Θεσσαλία, την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Σε οργανωτικό επίπεδο το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να κινητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα κομματικά στελέχη και πυρήνες, ανά την επικράτεια.

Οπως λένε συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου εισπράττουν θετικό κλίμα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και μεταστροφή υπέρ του από αρκετά τοπικά κομματικά στελέχη. Υπεύθυνος οργανωτικού είναι ο Βασίλης Κίτσιος που πλαισιώνεται από ένα επιτελείο έμπειρων και ψημένων κομματικών στελεχών.

Στον πολιτικό - στρατηγικό σχεδιασμό μετέχουν οι στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, Πωλίνα Λάμψα και Γιώργος Ελενόπουλος, καθώς και η Τόνια Αντωνίου.

Επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας είναι ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης. Επίσης, στο επικοινωνιακό επιτελείο μετέχουν πολιτικά στελέχη όπως τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου Εφη Χαλάτση, Θόδωρος Μαργαρίτης, οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Στάμου, Σταμάτης Μαλέλης, ο Δημήτρης Οικονόμου (γιος του Παντελή Οικονόμου) κ.ά.

Ο κ. Παπανδρέου στοχεύει να αυξήσει τις δημόσιες εμφανίσεις και παρεμβάσεις του είτε με συνεντεύξεις σε ΜΜΕ, είτε με ομιλίες, είτε με επισκέψεις προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Οι βουλευτές που τον στηρίζουν

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ανοικτά υπέρ του έχουν τοποθετηθεί ο Γιώργος Αρβανιτίδης, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, η Τόνια Αντωνίου και ο Γιώργος Καμίνης, ενώ κοντά στον πρώην πρωθυπουργό, χωρίς να το έχουν δηλώσει δημοσίως έως τώρα, είναι οι Χρ. Γκόκας, Ανδρ. Πουλάς και Γ. Μουλκιώτης και οι μουσουλμάνοι βουλευτές Αχμέτ Ιλχαν (Ροδόπης) και Μπουρχάν Μπαράν (Ξάνθης).

Οι διεθνείς επαφές του Γ. Παπανδρέου

Η ατζέντα του Γιώργου Παπανδρέου περιλαμβάνει και διεθνείς επαφές. Την Τετάρτη θα μεταβεί στη Βουδαπέστη, όπου θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Πολιτικά Θέματα και τη Δημοκρατία.

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι εισηγητής για την περιοδική έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την τήρηση των υποχρεώσεων της Ουγγαρίας σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημοκρατία.

Επίσης, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, θα είναι κεντρικός ομιλητής σε συζήτηση για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων με τη συμμετοχή του Επιτρόπου της ΕΕ για τη Διεύρυνση.

«Πολιτικό ντιμπέιτ, όχι πασαρέλα υποψηφίων»

Για τα ντιμπέιτ στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου τηρούν θετική στάση αλλά επισημαίνουν ότι θα πρέπει να αναδειχθούν μέσω αυτών ζητήματα πολιτικής και όχι να εξελιχθούν σε πασαρέλα υποψηφίων. Γι’ αυτό αναμένουν την τελική απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ επί του θέματος.