Την προσπάθεια του πατέρα τους να εκλεγεί στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής φαίνεται πως βοηθούν με τον δικό τους τρόπο τα παιδιά του Γιώργου Παπανδρέου. Η Μαργαρίτα και ο Αντρέας Παπανδρέου ζουν μόνιμα στην Κρήτη και, όπως ήταν φυσικό, αποτέλεσαν θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας του πρώην πρωθυπουργού στο νησί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ευρισκόμενος στο Αρκάδι, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι αγάπησε και αγαπά αυτόν τον τόπο και όχι μόνο εκείνος, αλλά και η οικογένειά του, εξηγώντας ότι «τα δύο παιδιά μου είναι Κρητικόπουλα πια. Ζουν εδώ, στην Κρήτη, για χρόνια και το εγγονάκι μου είναι εδώ, στην Κρήτη», προσθέτοντας ότι η Μεγαλόνησος αποτελεί και το «δημοκρατικό κάστρο της Ελλάδας, όπως αυτό που γιορτάζουμε σήμερα με το Αρκάδι».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου είναι σε επαφή με πυρήνες νεολαίων που κινούνται πέριξ του ΚΙΝ.ΑΛ., προωθώντας την υποψηφιότητα του πατέρα της, με την ίδια να δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι «δεν με ενδιαφέρει η πολιτική. Εχω βιώσει και την αρνητική πλευρά της από παιδί, οπότε αυτό που με ενδιαφέρει είναι η Υγεία και η έρευνα».

Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στη Βιολογία, παρουσιάζοντας τη διατριβή της στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Οσο για τον Αντρίκο Παπανδρέου, και εκείνος ζει στην Κρήτη με την οικογένειά του. Μάλιστα, το καλοκαίρι βάφτισε την κόρη του, η οποία είναι δύο ετών.