Η τακτική που ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας χθες στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ελληνογαλλική συμφωνία σηματοδοτεί και την αντιπολιτευτική στροφή που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μετριοπαθής τακτική που ακολούθησε μέχρι τώρα δεν αποδίδει.

Η επιλογή των στελεχών της Κουμουνδούρου είναι κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση με επίκεντρο την ακροδεξιά και την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής κατά της διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας αναφέρθηκε πολλές φορές στην διαγραφή του βουλευτή της Α' Αθήνας της ΝΔ ενώ τόνισε ότι ο «πρωθυπουργός είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα στην κεντροδεξιά και την ακροδεξιά».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι την συγκεκριμένη στιγμή που τα εσωκομματικά προβλήματα κυριαρχούν στην ΝΔ είναι ο καλύτερος χρόνος για να περάσουν στην αντεπίθεση αναδεικνύοντας τις ρωγμές που υπάρχουν στο κυβερνών κόμμα.

Ετσι σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ανασύρουν το θέμα με τα μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία- τα οποία η κυβέρνηση δεν φέρνει στην Βουλή προς ψήφιση - προκειμένου να αναδεικνύουν τις διαφορετικές απόψε που υπάρχουν στην ΝΔ για το θέμα αυτό.

Αναφερόμενος μάλιστα χθες στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Αλέξη Τσίπρας είπε: « Εγώ δεν θα πω ψέματα, όπως εσείς που λέγατε προεκλογικά ότι δήθεν θα ασκήσετε βέτο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και τώρα ζητάτε την ενταξιακή πορεία της από τους εταίρους μας. Και σήμερα δεν τολμάτε να φέρετε προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας γιατί φοβάστε τον Μπογδάνο και τον Σαμαρά και άλλους βουλευτές σας.»