«Είναι ένα ευχάριστο γεγονός ότι η τουριστική κίνηση δείχνει να πηγαίνει καλύτερα από αυτό το οποίο υπολογίζαμε στις αρχές της φετινής τουριστικής σεζόν», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο», ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος.

«Με βάση τις ιδιαιτερότητες που έχουμε γιατί βρισκόμαστε μέσα σε όλη αυτή την υγειονομική τραγωδία που βιώνουμε εδώ και τόσο καιρό με τον κοροναϊό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος.

«Η κίνηση παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένη, ενδεικτικά να σας πω ότι μόνο για το εικοσαήμερο από 1η μέχρι 20 Ιουλίου η αύξηση που είχαμε στα λιμάνια είναι της τάξης του 40% σε σχέση με πέρυσι οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ μεγάλος ο όγκος των επιβατών οι οποίοι μετακινούνται με την ακτοπλοΐα και βέβαια είναι ιδιαίτερα επιφορτισμένο και το έργο του Λιμενικού Σώματος το οποίο έχει αναλάβει τον έλεγχο όλων αυτών των υγειονομικών εγγράφων τα οποία είναι απαραίτητα για τον κάθε επιβάτη έτσι ώστε να επιβιβαστεί και να ταξιδέψει», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Οι έλεγχοι έχουν αποδώσει, το Λιμενικό δεν σταμάτησε ποτέ να διεξάγει ελέγχους και επιθεωρήσεις εν πλω στα καράβια καθ’ όλη τη διάρκεια του κοροναϊού», υπογράμμισε ο υφυπουργός.

«Πάνω από 15 χιλιάδες πολίτες δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν ενώ είχαν τα εισιτήρια τους γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα υγειονομικά έγγραφα πράγμα το οποίο δείχνει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και αυτό βέβαια μπορούν να το πιστοποιήσουν και αυτοί που μετακινούνται με τα πλοία», δήλωσε επιπρόσθετα.