«Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα λάβει μέσα στο 2021 χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή Secret του Παναγιώτη Τζένου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε «η χώρα κατέθεσε εγκαίρως το σχέδιο της, η έγκριση του οποίου αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα ώστε να γίνει ο σχεδιασμός μέσα στο καλοκαίρι» τόνισε ο υπουργός ενώ ξεκαθάρισε πως στόχος είναι «η απορρόφηση του συνόλου των πόρων ενώ θα εξασφαλιστούν περισσότεροι πόροι για τις περιφέρειες».

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς είπε ότι «αφορά μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων», ενώ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις, τόνισε πως ο διευθυντής θα μπορεί να τους θέσει σε τηλεργασία όπου είναι δυνατόν. Όμως σημείωσε πως «εάν δημιουργούνται προβλήματα στην λειτουργία της επιχείρησης θα μπορούν να τίθενται σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών ή ακόμα και να απολύονται».

Τέλος ο κος Γεωργιάδης, αναφερόμενος στους περιορισμούς στη Μύκονο, είπε πως «ήταν δυσάρεστη η απόφαση», όμως υπογράμμισε πως «η συνθήκη για την οποία ελήφθη ήταν αναγκαία».