«Κόκκινο» χτύπησε η ένταση σήμερα στη Βουλή όταν Υπ. Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Κώστας Ζαχαριάδης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διασταύρωσαν τα πυρά τους, με θέμα την υποχρεωτικότητα του εμβολίου και τους αντιεμβολιαστές.

Ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης με θέμα «Επιλογή Διοικήσεων στον Δημόσιο Τομέα», κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στους αρνητές του εμβολίου και «να πάψει να ψαρεύει σε θολά νερά».

Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει καθαρή θέση και τάσσεται υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες, και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα εάν θα έχουν κύρωση αυτοί που δεν πρόκειται να συμμορφωθούν. Ο κ. Βορίδης, επεσήμανε «εμείς είπαμε καταρχήν ότι η κύρωση είναι η αναστολή εργασίας. Το τι σημαίνει η αναστολή, το τι σημαίνει ότι δεν θα του καταβάλλεται μισθός, το τι σημαίνει ότι βρίσκεται σε παραβίαση των νομικών υποχρεώσεών του και άρα της εργασιακής του σχέσης, όλο αυτό θα εξειδικευτεί νομικά» πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στον κ. Ζαχαριάδη, είπε ότι το κόμμα του είδε πως «μαζεύτηκαν έξω από τη Βουλή κάτι αντιεμβολιαστές, και ότι πρέπει να απευθυνθείτε σε αυτό το εκλογικό Σώμα, όσο μικρό όσο είναι. Και προσπαθείτε να πατήσετε σε δύο βάρκες».

Οι αντιεμβολιαστές είναι «δικοί σας φίλοι» απάντησε ο κ. Ζαχαριάδης, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι αντί να πείσει «όσους δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν και το ψάχνουν», τους τρομοκρατεί και τους απειλεί με απόλυση.

Αυτόν τον διχαστικό, τρομοκρατικό και φοβιστικό λόγο «να τον αποσύρετε», κάλεσε την κυβέρνηση ο Κ. Ζαχαριάδης.

Πρότεινε, μάλιστα, στο Μ. Βορίδη «να κάνουμε ενημέρωση μαζί», «να δείξουμε στον κόσμο τι τραβά κάποιος που δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι να πάει τουαλέτα, που δεν μπορεί να ανέβει τα σκαλιά…». «Δεν είναι μόνο να λένε τα μίντια πόσο Μωυσής είναι ο πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης και κατέληξε: «Εάν έχετε κάποιο φετίχ με τις απολύσεις, αυτό δεν πρέπει να ξεσπάσει πάνω στην κοινωνία».