«Διαξιφισμοί» έλαβαν χώρα σήμερα στη Βουλή μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του Κώστα Ζαχαριάδη με φόντο την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, με τον υπουργό Εσωτερικών να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «διγλωσσία» και τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση τρομοκρατεί τους ανεμβολίαστους αντί να τους πείσει».

«Να τους πείσουμε ότι πρέπει να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους» ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης ασκώντας κριτική για τις κυρώσεις.

«Εφόσον έχετε πει ναι στην υποχρεωτικότητα είναι δυνατόν να μην υπάρχει κύρωση για αυτόν που δεν τηρεί τη νομική του υποχρέωση;» απάντησε με τη σειρά του ο υπουργός.

«Είναι προφανές το ζήτημα της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς. Δεν είναι δυνατόν ένας ανεμβολίαστος να μπαίνει σε ΜΕΘ και να χειρίζεται ασθενή σε αυτή την κατάσταση; Εμείς λέμε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για υγειονομικούς και για φροντιστές ηλικιωμένων. Εμείς είπαμε ότι κύρωση είναι η αναστολή. Όλο αυτό θα εξειδικευθεί νομικά», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών υπαινίχθηκε ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί με διγλωσσία να «χαϊδέψει» τους αντιεμβολιαστές. «Είδατε ότι μαζεύτηκαν απ' έξω κάτι αντιεμβολιαστες και ότι πρέπει να απευθυνθείτε σε αυτό το συγκεκριμένο εκλογικό σώμα και προσπαθείτε να πατήσετε τώρα σε δύο βάρκες. Εμείς απέναντι σε αυτό έχουμε καθαρή θέση. Θέλετε να πάρετε κι εσείς καθαρή θέση για να το λήξουμε και να σταματήσετε;», τόνισε ο ίδιος.