Συνέχεια στην κόντρα με τον Γιώργο Τράγκα έδωσε ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος είχε αποχωρήσει αιφνιδίως, επεισοδιακά και πολύ γρήγορα από το  «Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο κ. Νικολόπουλος έκανε λόγο για προδοσία του κώδικα επικοινωνίας, «επιλήσμονες απολίτικους αλαζόνες» και μη τήρηση των συμφωνιών.

«Δεν ήταν η πρώτη φορά»

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για το τι συνέβη με τον κ. Τράγκα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν δεν ταιριάξεις δε συμπεθεριάζεις έλεγε η “Άγια” μάννα μου.  Είναι τελικά δύσκολη η συμβίωση και δυστυχώς δεν ήταν η πρώτη φορά που «προδόθηκαν» οι κώδικες επικοινωνίας συνεργασίας μας με άλλους κομματικούς φορείς! Έχει γράψει η “Πελοπόννησος” τι ακριβώς είχαμε συμφωνήσει. Να συμπορευτούμε ισότιμα και όχι να αφομοιωθούμε οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες. Αυτή η συμφωνία αποτυπώθηκε με τις υπογραφές μας στον Άρειο Πάγο και λεγόταν καθημερινά από ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές μας εκπομπές και οι οποίες υπάρχουν για να την θυμίζουν στους επιλήσμονες απολίτικους  αλαζόνες. Η μη τήρηση συμφωνιών έφερε αυτόματα την αποχώρηση όλων των συνιδρυτικών πολιτικών δυνάμεων και έτσι χάθηκε για την ώρα μια ευκαιρία… Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες συνεχίζουμε με το ίδιο και απαράλλακτο πάθος την ίδια φλόγα και ορμή που διακρίνει όλους τους καλούς πατριώτες νεοδημοκράτες. Πάμε για άλλα με μια ομάδα δυνατή γνωστών ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ, που συγκροτούμε έναν “ΙΕΡΟ ΛΟΧΟ” ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ».