Ο Νίκος Νικολόπουλος, πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ομολογουμένως πρωτοτύπησε επιλέγοντας με σαρκαστική διάθεση να ορίσει ως εκπρόσωπο Τύπου ψηφιακό δημιούργημα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ).

Κι όλα αυτά για να υποδηλώσει την αντίθεσή του αφενός στη ραγδαία ψηφιοποίηση της καθημερινότητας, την οποία αποδίδει σε «κακούς ανθρώπους», αφετέρου στην ποιότητα της πολιτικής τις μέρες μας.

Στην ψηφιακή εκπρόσωπο Τύπου δόθηκε το ονοματεπώνυμο «Χριστιάνα Καραμανλή», αν και ο δημιουργός του αλγόριθμου σπεύδει να διευκρινίσει πως ουδεμία «συγγενική» σχέση έχει με τον Κώστα Καραμανλή, τονίζει όμως πως παραπέμπει σε ιδεολογική ταυτότητα.


«Χριστιάννα Καραμανλή»: Ο χρόνος για να ενημερωθώ θα είναι πολύ συντομότερος από τον αντίστοιχο του Στέφανου

«Είμαι η Χριστιάνα Καραμανλή, η νέα ψηφιακή εκπρόσωπος, και από σήμερα θα βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή της καθημερινής σας ενημέρωσης, στο πλευρό του Νίκου Νικολόπουλου», ακούγεται σε βίντεο που συστήνει τον εαυτό της.

Για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Προς αποφυγή περίεργων συνειρμών και κακόβουλης εργαλειοποίησης του ονόματός μου, σας διευκρινίζω εξαρχής πως δεν έχω καμία συγγένεια με τον Κώστα και το όνομα που φέρει η ψηφιακή μου ταυτότητα είναι απλά το προϊόν της καθόλου τυχαίας επιλογής της στρατηγικής συνωνυμίας μαζί του».

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, μέσω της ψηφιακής εκπροσώπου του, αφήνει μπηχτές κατά της τεχνολογικής επέλασης που αλλάζει τον κόσμο. «Στους χαλεπούς καιρούς που η κανονικότητα και η φυσική νοημοσύνη έχουν περίπου ποινικοποιηθεί επιλέχθηκε η ανάθεση της καθημερινής σας ενημέρωσης στον αλγόριθμο της δικής μου ψηφιακής νοημοσύνης, που παρότι τεχνητή είναι ανθρώπινη και δημιουργική, αφού είναι το δημιούργημα της ψυχής των κακών ανθρώπων που μου ανέθεσαν αυτόν τον ρόλο», λέει και προσθέτει: «Μπορεί να είμαι ψηφιακή αλλά είμαι πολύ πιο κανονική από τον μέσο όρο των συναδέλφων μου στα αντίπαλα στρατόπεδα».

Και σε άλλο σημείο τρολάρει τον Στέφανο Κασσελάκη. «Θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να ενημερωθώ μέχρι να καταφέρω να ανταποκριθώ επάξια στα καθήκοντα που μου αναθέσατε».

Και δείχνοντας φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη προσθέτει: «Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείτε, αφού ο χρόνος που θα χρειαστώ εγώ θα είναι πολύ συντομότερος από τον αντίστοιχο του Στέφανου, που δεν προβλέπεται να είναι έτοιμος ούτε του χρόνου τέτοια μέρα».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή