Μπορεί όλο το προηγούμενο διάστημα από την Κουμουνδούρου η αντιπολίτευση της… «λίστας Πέτσα» να είχε γίνει κεντρική στρατηγική, ωστόσο, τώρα ο ο ΣΥΡΙΖΑ τα «γυρνάει» και ζητάει από την κυβέρνηση να κάνει ενημερωτική καμπάνια για τα οφέλη του εμβολιασμού, ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες αναφέροντας ωστόσο προφανώς για να μην κατηγορηθούν ότι «ας κάνει κάτι επικοινωνιακά ωφέλιμο η κυβέρνηση και για κάτι άλλο πέρα από το δικό της προφίλ».

Η Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στο θέμα των εμβολιασμών τόνισε μάλιστα πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το καλύτερο μέτρο πρόληψης που έχουμε αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μας είναι ο εμβολιασμός. Ωστόσο, το ζήτημα των υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων έχει λυθεί από τη βιοηθική και τη δεοντολογία εδώ και πολλές δεκαετίες. Όμως, υπάρχουν εξαιρετικά λεπτά ζητήματα τα οποία χρήζουν διαλόγου και ευρείας επιστημονικής και κοινωνικής συναίνεσης. Οι περισσότεροι πολίτες δεν είναι αρνητές. Αποπροσανατολισμένοι από τις διαρκείς κυβερνητικές αντιφάσεις και απογοητευμένοι από τις συνεχείς αποτυχίες στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας είναι».

Στο θέμα παρενέβη και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ζητώντας την άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης επισημαίνοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει αποτελεσματικά ο εμβολιασμός. Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «εγκληματική διαχείριση της πανδημίας», σημειώνοντας πως «η ΝΔ ποτέ δεν πίστεψε στο δημόσιο σύστημα υγείας, μείωσε τον προϋπολογισμό σχεδόν κατά 600 εκ. Ποτέ δεν ετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα, με αποτέλεσμα από τον Οκτώβριο και μετά να μετράμε περισσότερες από 12.400 απώλειες. Ταυτόχρονα το σύστημα υγείας συνεχίζει σε μεγάλο βαθμό να λειτουργεί μονοθεματικά. Μια συνειδητή επιλογή της κυβέρνηση για να στηρίξει την κερδοσκοπία των ιδιωτικών κλινικών».