Η αναδείξη του θέματος της πατέντας των εμβολίων από την εφημερίδα «Τα Νέα» όπου στο πρωτοσέλιδο τους είχαν τίτλο: «Ελληνικά εμβόλια κατά του κορωνοϊου» - «Προς συμφωνία η εξαγορά πατέντας mRNA - Η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία συζητά με δύο αμερικανικές εταιρείες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμών», έφερε χαμόγελα και ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου καθώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν δικαιωμένα για την εδώ και μήνες επιλογή τους να προβάλλουν το θέμα.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επεσήμαναν ότι «η κατοχύρωση των εμβολίων κατά της πανδημίας ως δημόσιο αγαθό συνεχίζει να αποτελεί άμεση ανάγκη» και υπενθύμιζαν την αντίδραση των κυβερνητικών στελεχών όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε από την κυβέρνηση να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες. «Η όλη ιστορία αποτελεί άλλο ένα πεδίο ανευθυνότητας του κ. Μητσοτάκη», ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη της Κουμουνδούρου. «Στην Βουλή ο ίδιος μίλαγε ειρωνικά για "εμβολιόδεντρα", στην ευρωβουλή οι ευρωβουλευτές του καταψήφιζαν τις σχετικές προτάσεις και στις τηλεοράσεις οι μονίμως αδιάφοροι υπουργοί του έπαιζαν με τον πόνο του ελληνικού λαού λέγοντας “και τι να την κάνει την πατέντα των εμβολίων η ΕΕ; Κορνίζα;”».

Παράλληλα η Κουμουνδούρου σχολίασε την αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης μετά την εκτίναξη των κρουσμάτων επισημαίνοντας ότι και πάλι το Μέγαρο Μαξίμου βαδίζει χωρίς πρόγραμμα. «Αφού η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες ενώ επελαύνει η μετάλλαξη «Δέλτα» σε όλο τον κόσμο, τώρα μπροστά στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων προαναγγέλλει ότι δεν αποκλείεται η επαναφορά τους» σχολίαζαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. «Τα μπρος πίσω, τα μηνύματα εφησυχασμού, τα ψεύτικα success story και οι αντιφάσεις του κ. Μητσοτάκη καλλιεργούν κλίμα αμφισβήτησης στους πολίτες. Παίζουν στα ζάρια τόσο την υγειονομική θωράκιση των πολιτών όσο και την οικονομία και τον τουρισμό», σχολίαζαν.