Αντιπαράθεση για την πορεία των εμβολιασμών και τον διαχωρισμό της εστίασης σε αμιγείς και μικτούς χώρους είχαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» οι βουλευτές Γιάννης Μελάς (ΝΔ) και Κατερίνα Νοτοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ).

Μελάς: Ζητούμενο να πείσουμε την κοινωνία

Σύμφωνα με τον κ. Μελά, οι κυβερνητικές αποφάσεις στην εστίαση δεν αποτελούν εκβιασμό προς τους πολίτες. «Ζητούμενο να πείσουμε την κοινωνία ότι όπλο απέναντι στην πανδημία είναι το εμβόλιο. Για να μη ξανά βρεθούμε στην κατάσταση που ήμασταν τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο, είναι το εμβόλιο».

«Εκεί που τελειώνει η ελευθερία κάποιων που δεν έχουν εμβολιαστεί, ξεκινά η ελευθερία αυτών που έχουν εμβολιαστεί. Που θέλουν να δουλέψουν, να κινηθούν, να επιστρέψουν στην κανονικότητα» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο ότι θα έπρεπε όλα τα κόμματα να εισφέρουν στο να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στην περίπτωση του πρώην υπουργού Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, ο οποίος κατά δήλωσή του δεν προτίθεται να εμβολιαστεί ακόμα.

«Έχουν στην αντιπολίτευση τη διάθεση να πείσουν τον κόσμο ότι το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο απέναντι στην πανδημία;» διερωτήθηκε ο κ. Μελάς.

Νοτοπούλου: Έγιναν πολλά κυβερνητικά λάθη

Απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ, η κ. Νοτοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για σπέκουλα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υποστήριξε ότι έγιναν πολλά κυβερνητικά λάθη στο θέμα του εμβολιασμού και της διαχείρισης της πανδημίας.

«Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν για τα μπάχαλα και τις αντιφάσεις στους εμβολιασμούς είναι τα κυβερνητικά στελέχη» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: «Ζήτημα αλληλεγγύης και ατομικής προστασίας ο εμβολιασμός. Δεν χωρά εκβιασμούς, διχασμούς ή δωροδοκίες. Οτιδήποτε γίνεται εκβιαστικά ή διχαστικά δεν πετυχαίνει» είπε σχετικά με τον διαχωρισμό της εστίασης αλλά και τα κίνητρα για να εμβολιαστούν οι νέοι.

«Η κυβέρνηση γύρισε την πλάτη στους νέους, τους στοχοποίησε και τώρα πάει να τους εξαγοράσει» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας εντούτοις την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα ο εμβολιασμός.

Τέλος, η Κατερίνα Νοτοπούλου, εκτίμησε ότι οι κυβερνώντας «θα φύγουν πολύ σύντομα», κάνοντας λόγο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως έτοιμος να κυβερνήσει.