Διάσταση… απόψεων και διαφορετική αντίληψη, φαίνεται να έχουν ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης με την βουλευτή του κόμματός του, Αγγελική Αδαμοπούλου, σχετικά με το μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και αφορά το freedom pass που θα λάβουν οι νέοι 18-24 χρονών μόλις εμβολιαστούν.

«Έσπασε τη γραμμή» η Αδαμοπούλου

Την ώρα που η βουλευτής του ΜέΡΑ25 έκανε λόγο για… δωράκια, ο πρόεδρος του κόμματος της χαιρέτιζε την εξαγγελία της κυβέρνησης! Πιθανώς δεν είχε προλάβει να ενημερωθεί η κ. Αδαμοπούλου για τα όσα δηλωσε για το θέμα, από την Θεσσαλονίκη, ο Γιάνης Βαρουφάκης και μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια χαρακτήρισε το μέτρο «καταγέλαστο πριμ εμβολιασμού» και έκανε λόγο για κυβερνητική απόπειρα «εξαγοράς της συνείδησης των νέων και υποτίμησης της νοημοσύνης τους».

Η βουλευτής του ΜεΡΑ25 απευθυνόμενη στην κυβέρνηση την κατηγόρησε για προσπάθεια εξαγοράς των νέων λέγοντας συγκεκριμένα, «προσπαθείτε να εξαγοράσετε τους νέους λες και είναι πελάτες σούπερ μάρκετ. Αν ο εμβολιασμός είναι αυτονόητος γιατί πρέπει να πληρώσετε και να κάνετε δωράκια;».

Αντίθετα σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε, με αφορμή τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη, ότι «το ΜέΡΑ25 ζητούσε τη χρήση του εργαλείου αυτού από την αρχή της πανδημίας για όλους τους ευάλωτους».