Με στόχο την βελτίωση της ποιότητας του πολιτικού διαλόγου και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των αποφάσεων, η Νέα Δημοκρατία θα διοργανώσει επιμορφωτικά σεμινάρια για τα μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν κρίσιμα θεσμικά, κοινωνικά, αλλά και σύγχρονα ζητήματα.

Τις λεπτομέρειες του προγράμματος διαμορφώνει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Ιωάννης Μπούγας, στον οποίο άλλωστε ανήκει η πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Δύο κύκλοι σεμιναρίων

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη προγραμματιστεί δύο κύκλοι σεμιναρίων. Ο πρώτος θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιούλιο και θα περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες: Την Συνταγματική Ιστορία και την λειτουργία των Θεσμών.

Ο δεύτερος κύκλος αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο και θα αφορά σύγχρονα ζητήματα, όπως η μελέτη δημοσκοπήσεων, κοινωνικών και οικονομικών ερευνών και η λειτουργία Διεθνών Οργανισμών.

Οι διαλέξεις θα δίνονται από καθηγητές πανεπιστημίων και οι πρώτες συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας.