Άνοιγμα στην μεσαία τάξη προσπάθησε να κάνει χθες ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channeλέγοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση επένδυσε πολιτικά σε αυτήν και σήμερα την έχει εγκαταλείψει. Αναφερόμενος στα θέματα της πανδημίας είπε ότι από την αρχή η κυβέρνηση κινήθηκε χωρίς σχέδιο και τόνισε ότι εργαλοιοποίησε την επιτροπή των ειδικών την οποία σήμερα έχει κάνει σάκο του μποξ.

«Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση»

«Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη. Η κυβέρνηση έχει χάσει τελείως τον έλεγχο και η μπάλα παίρνει δυστυχώς και την επιτροπή των ειδικών. Η επιτροπή είναι σαν το σάκο του μποξ, έχει εργαλειοποιηθεί από την κυβέρνηση» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Καταθέτω ως μεγάλη και βαθύτατη ανησυχία ότι τούτη την κρίσιμη ώρα η χώρα δεν έχει κυβέρνηση. Δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς τον κύριο Μητσοτάκη και τους υπουργούς όταν την Παρασκευή το μεσημέρι λέει στη Βουλή “τα πέτυχα όλα, είμαστε πρωταθλητές” ενώ βουλιάζουμε».

«Όταν λέει ότι θα ανοίξει σταδιακά με σχέδιο η αγορά, ότι θα ανοίξει τη Δευτέρα το λιανεμπόριο και την Παρασκευή το βράδυ αποδείχθηκε το σχέδιο μη σχέδιο γιατί άλλαξε η απόφαση. Ποιανού ήταν αυτή η ευθύνη; Δεν γνώριζαν το μεσημέρι τα επιδημιολογικά δεδομένα;» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε το αίτημα του κόμματος του να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής «όχι για να γίνουν χαρτοπόλεμος όπως είπε αλλά για να δούμε αν πραγματικά η κυβέρνηση ακολουθεί τις απόψεις της επιτροπής».

Για την οικονομία 

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας υπερασπίστηκε τις αντιδράσεις των μικρομεσαίων επαγγελματιών λέγοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι απελπισμένοι και πρόσθεσε ότι στις 13 του μηνός θα ανακοινωθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκκίνηση της οικονομίας η οποία έχει τρία σκέλη: την διαγραφή του χρέους από εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία με παράλληλη εφαρμογή 120 δόσεων, μέτρα ενίσχυσης και ρευστότητας και σχέδιο για τον νέο πτωχευτικό νόμο που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον Μένιο Φουρθιώτη 

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που έκανε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για τον Μένιο Φουρθιώτη. Όπως είπε, αντί να ζητηθεί η σύλληψη του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έστειλε 9 αστυνομικούς να τον φρουρούν.

«Άδειασμα» Πολάκη

Παράλληλα σχολίασε τα όσα είχε προ ημερών ο κ. Πολάκης, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ δεν είναι παράταξη δοσίλογων, ούτε ο Κολοκοτρώνης είναι ΣΥΡΙΖΑ αδειάζοντας έτσι τον Παύλο Πολάκη για τα όσα είχε αναφέρει πριν από μερικές μέρες στην Βουλή.