Απαντώντας στα όσα νωρίτερα εκτόξευσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «Ο κ. Τσίπρας είπε λίγο ή πολύ ότι όλα τα έχουμε κάνει θάλασσα και αυτά είναι η αλήθεια. Μας δείξατε ένα χάρτη που δείχνει κόκκινη την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα. Εγώ περιέγραψα τα στατιστικά στοιχεία των 13 μηνών και τη συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας. Όταν μιλάτε για δραστική αποτυχία της χώρας στην αντιμετώπιση της πανδημίας πρέπει να είστε πιο προσεκτικός.

Μιλώντας για τα μέτρα του Ιανουαρίου, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε «Αν δεν είχαμε κλείσει τον Ιανουάριο είμαστε απολύτως βέβαιοι πως η αύξηση θα ήταν επιθετική και δεν θα μπορούσε να διαχειριστούμε την κρίση. Έπρεπε να πάρουμε τα μέτρα τότε και τα πήραμε νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και επειδή υπήρχε κούραση οι πολίτες δεν συμμορφώθηκαν όπως στην αρχή της πανδημίας.

Αυτή τη στιγμή ο κουρασμένος πολίτης είναι πολύ πιο εύκολο να ξεχάσει τη μάσκα του ή να πάει στο σπίτι ενός φίλου και να πιει ένα καφέ χωρίς να τηρεί τα μέτρα προστασίας.

Δεν ήμουν σύμφωνος με την απαγόρευση στις διαδημοτικές μετακινήσεις ήταν όμως πρόταση της επιτροπής.

Ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «Συμφωνείτε κ.Τσίπρα με την εισήγηση των ειδικών να ανοίξει το λιανεμπόριο με αυτά τα μέτρα; Πείτε κάτι συγκεκριμένο επιτέλους να συμφωνήσουμε και να βγούμε να το πούμε στους πολίτες. Στις 2 Νοεμβρίου είπατε πως ο κ. Μητσοτάκης πουλάει ελπίδα λέγοντας πως έχει εξασφαλίσει και μάλιστα δωρεάν ένα εμβόλιο που δεν έχει καν ανακαλυφθεί. Υπονομεύατε την προσπάθεια της χώρας. Και τώρα έρχεστε και λέτε θέλουμε και άλλα εμβόλια. Έχετε άλλη άποψη; Δεν έπρεπε να εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι, οι ευπαθείς ομάδες και μετά οι υπόλοιποι. Αν έχετε άλλη άποψη να την πείτε».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε «Πού γνωρίζετε ότι υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα που έχει παρακάμψει τη διαδικασία και έχει αγοράσει περισσότερα εμβόλια. Εισηγείστε να αγοράσουμε εμβόλια από τη Ρωσία; Να βγείτε ευθέως και να το πείτε. Ξέρετε αν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια από τη Ρωσία; Και να θέλαμε που θα σήμαινε ότι θα παρακάμψουμε την ευρωπαϊκή διαδικασία σας λέω ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες. Αν έχετε άλλη άποψη κύριε Τσίπρα για τη διαδικασία του εμβολιασμού, είναι επιστημονικό ζήτημα» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Η λύση είναι τα self test - Κάποιοι τρέφονται από την πανδημία

Ο πρωθυπουργός μιλώντας για τις λύσεις που επιτάσσει η αντιμετώπιση της πανδημίας στην συζήτηση στη Βουλή τόνισε όπως « αν θέλουμε αυτή τη στιγμή να έχουμε μία συνολική εικόνα για την πανδημία, η λύση είναι τα self test. Τα σχολεία θα ανοίξουν όταν όλοι οι μαθητές θα έχουν στη διάθεσή τους τα self test. Σε κανονικές συνθήκες η κατάσταση στις ΜΕΘ επί της κυβέρνησής σας ήταν σε τραγική κατάσταση».

Κάποιοι τρέφονται από την πανδημία.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε στη δευτερολογία του πως «Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν κόμματα σε αυτή την αίθουσα που τρέφονται από την πανδημία για να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση. Κύριε Τσίπρα κάποτε οι αντιμνημονιακοί έμειναν χωρίς μνημόνια και μόνο με τα νταούλια στο χέρι. Κάποια στιγμή θα τελειώσει ο κορωνοϊός, τι θα απογίνετε χωρίς βαρβάρους;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον Α. Τσίπρα.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του στη Βουλή για την πανδημία, αναφερόμενος στην ομιλία της κυρίας Γεννηματά απάντησε πως φαίνεται «σε αυτήν την αίθουσα συγκρούεται ο κόσμος του πολιτικού βερμπαλισμού με τον κόσμο του ρεαλισμού. Διαβάσετε μία έτοιμη ομιλία σαν να μην ακούσατε τίποτα από όσα είπα.

Οι προτάσεις σας ήταν «τα κάνατε όλα λάθος, λύσεις είναι οι προσλήψεις και τα λεφτά». Το περιεχόμενό της ομιλίας σας μου θύμισε τον κ. Τσίπρα χωρίς όμως το ταλέντο στο ψέμα και στον λαϊκισμό. Μπίζνες από το Μαξίμου, είπατε κυρία Γεννηματά. Σαν να ακούω τον κ. Τζανακόπουλο. Αν έχετε κάτι, να μιλήσετε με στοιχεία. Αλήθεια κ. Γεννηματά. Να τα καταθέσετε εδώ όλα με στοιχεία. Όχι να πετάτε λάσπη.»