Με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού εγκαινιάστηκε η νέα κοινοβουλευτική περίοδος στη Βουλή. 

Όπως ήταν αναμενόμενο τα ισχύοντα μέτρα για την προστασία από τον κοροναϊό έπέβαλαν πρωτόγνωρες συνθήκες στην τελετή, με αποτέλεσμα έναν εντελώς διαφορετικό αγιασμό.

Οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ήταν «εξοπλισμένοι» με την απαραίτητη μάσκα προστασίας, κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν ασπάστηκε τον σταυρό, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που χοροστάτησε της τελετής δεν πλησίασε με τον βασιλικό τα έδρανα.

Πρωτόγνωρος ο σημερινός αγιασμός και από άποψη παρουσίας, δεδομένου ότι είχε προηγηθεί απόφαση του προέδρου της Βουλής να παραστεί μόλις το 1/5 των μελών της Εθνικής Αντιπροσωπείας, συνεπώς το «παρών» έδωσαν 60 βουλευτές αναλογικά με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων. 

Από πολιτικούς αρχηγούς παρέστησαν στον αγιασμό μόνον ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά, ενώ στα υπουργικά έδρανα την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος της Παναγιώτης Πικραμμένος και οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Παιδείας Νίκη Κεραμέως, Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός βρισκόταν στην εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης για την παρουσίαση της μεγάλης επένδυσης της αμερικανικής εταιρίας Microsoft στην Ελλάδα. 

Στη συνέχεια η Ολομέλεια συνεδρίασε για την εκλογή κοσμητόρων και γραμματέων

Στιγμιότυπα από την τελετή του αγιασμού στη Βουλή:
5160318_2

5160352_2
5160346_2
5160359_2
5160350_2