Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η σημερινή συζήτηση στην Βουλή για τα θέματα βίας μετά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στην Νέα Σμύρνη καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να απαντήσει σε όσα τον κατηγορεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στην ομιλία του να επιχειρήσει να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήρεμη δύναμη παρά τα όσα επιχειρεί να του προσάψει η κυβέρνηση και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που επενδύει στην σύγκρουση.

«Ρεντεβού χούλιγκαν»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τονίσει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε πολλαπλά αδιέξοδα – στην υγεία εξ αιτίας του αυξημένου αριθμού των κρουσμάτων της πανδημίας και της κατάρρευσης του ΕΣΥ- και της οικονομίας και γι’ αυτό έχει επιλέξει την λογική της έντασης.
Θα επικαλεστεί τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ τα οποία ανέφεραν ότι τα ραντεβού των χούλιγκαν ήταν σε γνώση της αστυνομίας και θα επισημάνει ότι «είναι εμφανές πως βασικό μέλημα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προφανώς είχε ενημερωθεί από τις Αρχές για την κινητοποίηση χούλιγκαν, δεν ήταν η αποτροπή των βίαιων επεισοδίων και η προστασία των ειρηνικών διαδηλωτών, αλλά η απόδοση ευθυνών στους πολιτικούς του αντιπάλους».

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χτυπά αστυνομικούς»

Σε ότι αφορά στο πρόσφατο τηλεοπτικό μήνυμα του κ. Μητσοτάκη μετά τα επεισόδια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να επισημάνει ότι ενώ ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι εγγυητής της ενότητας «την ώρα που η ψυχραιμία και η ενσυναίσθηση θα έπρεπε να τον χαρακτηρίζουν, επιλέγει να επιτεθεί στους νέους, τους οικογενειάρχες, τους πολίτες μιας μεσοαστικής γειτονιάς των Αθηνών και φυσικά, στον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά».

Θα ξεκαθαρίσει ωστόσο ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα, φορώντας μάλιστα το εθνόσημο, να χτυπάει ανελέητα και να απειλεί ζωές συμπολιτών του, με την ανοχή της κυβέρνησης. Όπως και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χτυπά αστυνομικούς, με τρόπο φρικτό και απάνθρωπο».