Τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στο Σχηματάρι Βοιωτίας βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπου επισκέφθηκε το πρότυπο αεροσκάφος F-16V, το οποίο αναβαθμίστηκε στην εκδοχή Viper στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πετάξει για τις ΗΠΑ, ενώ ενημερώθηκε και για τα εν εξελίξει προγράμματα και δράσεις της εταιρείας.

Ο ΥΕΘΑ, ο οποίος συνοδευόταν από τον επικεφαλής της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. Θόδωρο Λάγιο, ενημερώθηκε για τα προγράμματα της ΕΑΒ που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως το πρόγραμμα αναβαθμίσεως των 84 μαχητικών F-16 της ΠΑ στην έκδοση Viper, της αναβαθμίσεως των 5 (4+1) αεροσκαφών P-3B Orion σε P-3H Orion της Αεροπορίας Ναυτικού, καθώς και των μεταφορικών αεροσκαφών C-130H Hercules της Πολεμικής Αεροπορίας, που επανέρχονται ένα – ένα στην ενεργό υπηρεσία.
Η ενημέρωση του υπουργού και του επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΒ Ιωάννης Κούτρας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτριος Παπακώστας και ο αντιπρόεδρος Διεθνών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων της κατασκευάστριας εταιρείας του F-16 Lockheed Martin Aeronautics International Ντένης Πλέσσας.

Τέλος, ο N.Παναγιωτόπουλος ξεναγήθηκε στους χώρους παραγωγής της ΕΑΒ και συναντήθηκε με τους εκπρόσωπους του σωματείου εργαζομένων, ενώ μετά το πέρας της επισκέψεώς του εξέφρασε τα θετικά σχόλιά του επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία της ΕΑΒ στην υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε λιγότερο από 10 ημέρες την ΕΑΒ επισκέφθηκαν τόσο ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η ΕΑΒ, όσο και σήμερα ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος, καθώς οι ΕΔ αποτελούν τον κυριότερο και πιο σημαντικό πελάτη της εταιρείας.