«Ουδέν σχόλιο», είναι η απάντηση που διαρρέεται από το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην «Καθημερινή της Κυριακής», όπου διατύοωσε την διαφωνία του για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, αλλά και το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι πρώην πρωθυπουργός και οι απόψεις του στα εθνικά θέματα γνωστές.

Από την άλλη πλευρά, στην Κουμουνδούρου αξιολογούν ως ιδιαίτερα σημαντική τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και την διαφοροποίηση του στα εθνικά θέματ, ελπίζοντας σε… αντάρτικο. Το γεγονός ακόμα ότι επέλεξε να μιλήσει δύο ημέρες πριν από τη συνάντηση των διπλωματικών αποστολών Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη λέγοντας μάλιστα πως «με πειρατές δεν κάνεις διάλογο», δείχνει για τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός υπό κηδεμονία» καθώς «τη μια ο κ. Σαμαράς τον αναγκάζει να κωλυσιεργεί σε σχέση με την κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία εκθέτοντας τη χώρα, την άλλη του τραβάει το αυτί γιατί ξεκινάει διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία». Κύκλοι της Κουμουνδούρου υποστήριζαν βλέποντας… αντάρτικα στη ΝΔ ότι «αυτή η ιδιότυπη ομηρία του πρωθυπουργού από τον κ. Σαμαρά και την ομάδα του, θα ήταν απλά θλιβερή αν δεν αφορούσε την εξωτερική πολιτική της χώρας, τον διάλογο με την Τουρκία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στην πιο δύσκολη στιγμή τους».