Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
γ
Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Κάποιοι συμπολίτες μας αυτό το «μένουμε στο σπίτι» για το οποίο εμείς γκρινιάζουμε δεν το έχουν

Αναφορικά με τη διοργάνωση τηλεμαραθωνίου για την ενίσχυση των αστέγων, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

«Δυστυχώς όμως κάποιοι συμπολίτες μας οι οποίοι δεν είναι αόρατοι, είναι άνθρωποι δίπλα μας και πρέπει να τους φροντίζουμε όλο το χρόνο, αυτό το ‘’μένουμε στο σπίτι’’ για το οποίο εμείς γκρινιάζουμε δεν το έχουν », δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με τη διοργάνωση τηλεμαραθωνίου για την ενίσχυση των αστέγων.

«Δεν το έχουν για διάφορους λόγους και πρέπει να είμαστε δίπλα τους, και ειδικά φέτος που θα είμαστε στο σπίτι θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ περισσότερο όλους αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλοι μας γκρινιάζουμε, και είναι και φυσιολογικό γιατί θα αναγκαστούμε να περάσουμε τις γιορτές χωρίς πολλά αγαπημένα μας πρόσωπα και πολλά πρόσωπα από την οικογένεια μας, γκρινιάζουμε γιατί θα μείνουμε στο σπίτι», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τους Οργανισμούς «Σχεδία», «Υπνωτήριο Αστέγων ων Γιατρών του Κόσμου» και « Δείπνο Αγάπης», σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικό το έργο που κάνουν αυτοί οι οργανισμοί, είναι θαυμάσια η δουλειά που κάνουν. Είναι κάποιοι άνθρωποι που μας ξεπερνάει το μεγαλείο τους. Εμείς θα κάνουμε το ελάχιστο και ότι μπορεί ο καθένας, δεν είναι εύκολες οι εποχές το αντιλαμβάνομαι όμως ας πάρουμε κάτι λιγότερο φέτος και ότι μπορεί ο καθένας να το δώσει. Ήδη περίπου μια μέρα από την ανακοίνωση αυτής της πρωτοβουλίας ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει».

«Εμείς δεν θεωρούμε ότι ο εθελοντισμός εξαντλείται σε παγκόσμιες ημέρες, Χριστούγεννα, Πάσχα για εμάς είναι ένα καθήκον όλο το χρόνο. Είναι κοινωνική προσφορά. Εμείς είμαστε στην πράξη αλληλέγγυοι, δεν θυμόμαστε τις λέξεις αυτές όταν θέλουμε να κάνουμε επαναστατική γυμναστική. Δεν προσπαθούμε να χτίσουμε καριέρες, που για μένα είναι το πιο αισχρό, πάνω σε τέτοια θέματα», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Έχω μείνει απίστευτα ευχαριστημένος από την αγάπη και τη βοήθεια του κόσμου σε αυτές τις δομές, και τονίζω ότι όλες οι καταθέσεις με δικαιολογία είτε ΟΝΝΕΔ είτε ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι απευθείας σε αυτούς τους λογαριασμούς. Ότι μπορεί ο καθένας, και 1 και 2 και 5 ευρώ είναι πάρα πολύ σημαντικά», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

«Στο site της ΟΝΝΕΔ, www.onned.gr είναι ανηρτημένοι όλοι οι λογαριασμοί, ο κόσμος συνδράμει απευθείας τους Οργανισμούς αυτούς. Εμείς δεν μεσολαβούμε, εμείς προβάλουμε το έργο τους και θέλουμε όλο το κόσμος να τους βοηθήσει, καλό θα ήταν να βάλουμε ως αιτιολογία κατάθεσης ΟΝΝΕΔ τηλεμαραθώνιος ή ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τηλεμαραθώνιος», διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.