«Οι διάλογοι είναι ανατριχιαστικοί, δείχνουν την ευρύτερη φιλοσοφία της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωϊνή πτήση» με τον δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για το παρακράτος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Ανέφερε μάλιστα πως «όποιος διαβάζει τους διαλόγους αυτούς δεν μπορεί να τους προσπεράσει».

Επίσης τόνισε ότι «είχαν η ίδια πρακτική με όσα είχε πει ο Παύλος Πολάκης ότι πρέπει να κλείσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους στη φυλακή».

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως «από τους διαλόγους προκύπτει ότι κάποιοι πολιτικοί και στενοί συγγενείς τους εκμεταλλεύτηκαν την πολιτική εξουσία».

Παράλληλα διερωτήθηκε «εάν γνώριζε ο κ. Τσίπρας τα όσα αποκαλύπτονται και είπε πως πιστεύει στη δικαιοσύνη και πως θα υπάρχει συνέχεια».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του προέδρου της ΟΝΝΕΔ στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Οι διάλογοι είναι ανατριχιαστικοί, είναι πάρα πολύ σημαντικά τα στοιχεία τα οποία διαβάσαμε, είναι στοιχεία τα οποία σίγουρα δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν πολίτη χωρίς να ασχοληθεί και χωρίς να αναρωτηθεί τι συνέβη όλα αυτά τα χρόνια και τι συνέβαινε στην πραγματικότητα...Δημιουργούνται πάρα πολλά ερωτηματικά για τη δράση κάποιων ανθρώπων και το κυριότερο είναι ότι θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις όχι μόνο από τους ίδιους τους αρμόδιους θεσμικά αλλά και από τους ανώτερους τους από εκείνους δηλαδή που τους επιλέξανε ως συνεργάτες».

«Δεν πρέπει να βλέπουμε τα γεγονότα μεμονωμένα, αυτό φαίνεται ότι είναι ένα κομμάτι ενός πάζλ, ένα άλλο κομμάτι θα μπορούσε να είναι το κομμάτι του περίφημου Ρασπουτιν, που μάλιστα δεν είναι ότι το είπε κάποιος φορώντας μια κουκούλα σε μια ανύποπτη στιγμή ίσως για κάποιο προσωπικό συμφέρον αλλά μια σειρά δικαστικών λειτουργών, επωνύμως κατήγγειλαν πολύ σημαντικά πράγματα στη Δικαιοσύνη, σε μια προανακριτική επιτροπή. Είναι τα όσα είχε πει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας ότι πρέπει να κλείσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους στη φυλακή, είναι πράγματα τα οποία τα βάζουμε το ένα μετά το άλλο και σίγουρα ζητάμε απαντήσεις», σημείωσε ο ίδιος.

«Πολιτικά ο καθένας έχει τη δυνατότητα, να πιστεύει ότι θέλει όταν όμως αυτό εμπλέκεται με θεσμούς, όταν ο καθένας ή κάποιος από όλους αυτους που ελέγχονται φαίνεται ότι εκμεταλλεύεται την εξουσία που του δίνει ο ελληνικός λαός, και όχι μόνο ο ίδιος αλλά και συγγενείς, του πολύ κοντινοί συγγενείς, τότε έχουμε πάρα πολύ σημαντικό θέμα. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε από το να πούμε ότι ο κ. Τσίπρας, ο άνθρωπος που επέλεξε όλους αυτούς που φαίνεται ότι δεν χρησιμοποίησαν την εξουσία όπως ορίζει ο νόμος ήταν δικές του επιλογές και παραμένει αυτός ο άνθρωπος ένας από τους πολιτειακούς πυλώνες της χώρας. Πρέπει κάποια στιγμή να μας απαντήσει, γνώριζε;», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Εγώ πιστεύω στην ελληνική Δικαιοσύνη και μάλιστα η παρούσα κυβέρνηση έχει δείξει ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τη διάκριση των εξουσιών που είναι στα θεμέλια του συντάγματός μας. Είναι προφανές ότι όταν διαπιστώνει η Δικαιοσύνη, εν προκειμένω η ποινική δικαιοσύνη, ότι υπάρχουν τέτοια θέματα κινείται. Φαντάζομαι ότι θα δούμε μια συνέχεια. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ατιμωρησία... Πάντως ο οποιοσδήποτε διαβάζει αυτούς τους διαλόγους δεν μπορεί να τους προσπεράσει, είναι πάρα πολύ σοβαρά αυτά τα οποία φαίνεται ότι συνέβησαν», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.