Σε άλλη μία δημόσια τοποθέτηση, με την οποία διαφοροποιείται χαρακτηριστικά από αντίστοιχες αναφορές κορυφαίων στελεχών και συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σήμερα ο τέως υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του στον κομματικό ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Ξανθός αδιαφόρησε παντελώς για την «αλλεργία», την οποία επιδεικνύουν πλείστοι όσοι στον ΣΥΡΙΖΑ προς τις δωρεές ιδιωτών προς το Δημόσιο και υποδέχθηκε με πολύ θετικά λόγια τις δωρεές υποδομών και υγειονομικού υλικού εκ μέρους ιδιωτών προς το ΕΣΥ της χώρας μας.

Έτσι, με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια της έναρξης της λειτουργίας των 50 νέων κλινών μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), δωρεά της Βουλής, στο νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας «Σωτηρία», ο Ανδρέας Ξανθός ήταν κατηγορηματικός:

«Η αξιοποίηση δωρεών, είτε από ιδιώτες είτε από ιδρύματα, είναι θετική. Και θα 'λεγα ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας σε περιόδους κρίσης, όπως τώρα η πανδημία, να αξιοποιεί όλους τους διαθέσιμους πόρους για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας».