«Δεν θα πρέπει να επιστρέψουμε στον πανικό, θα πρέπει όμως να κρατήσουμε την προσοχή», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Secret” με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, η διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα.

Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων, η Μίνα Γκάγκα δήλωσε ότι «υπάρχει ένα πρόβλημα που είναι μπροστά μας, υπάρχουν κρούσματα που σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι εισαγόμενα. Θέλουμε να έχουμε ανοιχτά σύνορα, θέλουμε να έχουμε τουρισμό και πρέπει να έχουμε, δεν μπορεί οι ζωές μας να κλειστούν μέσα σε μια φούσκα, θα είμαστε ανοιχτοί αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

«Δηλαδή οι αποστάσεις, οι μάσκες, τα χέρια θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να τα κάνουμε γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε», επισήμανε η ίδια.

«Υπάρχουν κρούσματα, το παρακολουθούμε και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί με τα μέτρα. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό και θα πρέπει να έχουμε προσοχή για πολύ καιρό ακόμη. Δηλαδή όλο το καλοκαίρι, όλο το Φθινόπωρο και το χειμώνα θα πρέπει να έχουμε προσοχή. Δεν πρέπει να υπάρχει πανικός αλλά προσοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά η διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία Μίνα Γκάγκα.

Εν κατακλείδι, η Μίνα Γκάγκα υπογράμμισε ότι «τα νέα παιδιά πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει χώρος που δεν προσβάλλεται, προσβάλλονται όλοι οι χώροι, τα μέτρα ισχύουν για όλους τους χώρους».