Στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή των Θανάση Φουσκίδη, Δημήτρη Κουνιά και Γιώργου Νόκου, «Επιστροφή στην κανονικότητα» μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης για τον αναβρασμό που επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά απο την διαφοροποίηση του πρώην τομεάρχη Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. 

Ο κ. Κάτσης είπε χαρακτηριστικά 

«Όλοι έχουμε προσωπικές απόψεις που μπορούμε να εκφράζουμε δημοσίως. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι να αλοιώνεται η φυσιογνωμία του κόμματος και να έχει διαφορετικές προσεγγίσεις σε κρίσιμα ζητήματα.

Στην ερώτηση του Δημήτρη Κουνιά, αν θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχουν πειθαρχικές κυρώσεις, απάντησε

«Υπήρχε πειθαρχικό όργανο και υπάρχζει και στην νέα παράταξη που δημιουργούμε, Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις οι οποίες αντιβαίνουν τις βασικές αρχές του κόμματος. Για παράδειγμα εάν κάποιο πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην κυβέρνηση και έλεγε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καθαρή έξοδος από το μνημόνιο αλλά μέσω της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, αυτό καταλαβαίνετε πως είναι αλλοίωση πολιτικής στόχευσης. Σε τέτοια περίπτωση είμαι κάθετος, δεν πρέπει τα στελέχη αυτά να αποκλίνουν από τη γραμμή της πλειοψηφίας».

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να διαγράφονται αυτά τα στελέχη, ο κ . Κάτσης απάντησε πως πρέπει να είναι η έσχατη λύση η διαγραφή. Προφανώς όμως αν κάποιος εκφράζει κάτι το εντέλως αντίθετο μάλλον βρίσκεται σε λάθος κόμμα» είπε με νόημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.