«Οι αποκαλύψεις για το Μάτι δημιουργούν ένα κόμπο, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει παρέμβαση στον πραγματογνώμονα» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της προανακριτικής για τον Παπαγγελόπουλο, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως «στον συγκεκριμένο άνθρωπο έγινε παρέμβαση με απειλή εξόντωσης ώστε να κάνει ψευδή πραγματογνωμοσύνη και να μην υπάρξει η αλήθεια για τους 102 νεκρούς».

Ακόμη σημείωσε πως «η Όλγα Γεροβασίλη θα πρέπει να είναι επιθετική σε αυτόν που την εμπλέκει και όχι σε αυτόν αποκαλύπτει τον διάλογο».

Αναφορικά με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, δήλωσε πως «παρεμβάσεις υπουργών με εισαγγελικούς λειτουργούς που διαχέεται σε όλο το φάσμα της δικαιοσύνης παραπέμπουν σε καθεστώτα».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη στα Παραπολιτικά 90,1: 

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις της Καθημερινής για την τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Πλεύρης σημείωσε: «Η υπόθεση στο Μάτι μας πιάνει ένας κόμπος. Λες δεν είναι δυνατόν να προσπαθεί να γίνει παρέμβαση στον πραγματογνώμονα. Το ότι έχει γίνει παρέμβαση στον πραγματογνώμονα δεν αμφισβητείται... αυτό είναι κλιμάκωση μια κατάστασης με αυτό που ζήσαμε, με ένα θέατρο του παραλόγου να γίνεται ένα σκηνικό ενώ είχαν καεί ανθρωποι και θυμόσαστε όλο αυτό το θέατρο που είχαμε δει στο συντονιστικό, με δηλώσεις υπουργού της κυβέρνησης ότι οι νεκροί θολώνουν την εικόνα γιατί πήγε καλά το κράτος και κοιτάξτε τι λεει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής. Αν έλεγε απλώς και μόνο «μη πεις τίποτα για ανωτέρους σου» μπορεί να έλεγε κάποιος ότι χρησιμοποιεί ονόματα και πολιτικές παρεμβάσεις για να καλύψει ευθύνες υπηρεσιακών , αν είναι όμως αυτό τότε γιατί ενδιαφέρθηκε για την κα Δούρου; Γιατί ενδιαφέρθηκε και για άλλες υπηρεσίες; Αυτό δείχνει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος λειτουργούσε σε μια κεντρική στόχευση, όπως αποδίδονται οι διάλογοι σας λεω, τώρα το αν ο κ. Αρχηγός της Πυροσβεστικής έρθει και πει ότι υπάρχει και επόμενος διάλογος και προηγούμενος διάλογος θα τα δούμε. Αυτό που ακούμε είναι παρέμβαση με απειλές εξόντωσης ουσιαστικά του ατόμου να κάνει ψευδή πραγματογνωμοσύνη και από αυτή την ψευδή πραγματογνωμοσύνη να μην υπάρξει αλήθεια για 102 νεκρούς. Αν αυτό το πράγμα δεν μας βγάζει από τα ρούχα τι άλλο πρέπει να γίνει!».

Για την αντίδραση της κας Γεροβασίλη, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε: «Την κα Γεροβασίλη δεν την εμπλέκει κανένας δημοσιογράφος στην υπόθεση, την εμπλέκουν τα λόγια του αρχηγού της Πυροσβεστικής. Εδώ ακούω για μια μηνυτήρια αναφορά που είναι κατά δημοσιογράφων που οι δημοσιογράφοι το μόνο που κάναν ήταν- και με φοβερή πραότητα- να παρουσιάσουν τους διαλόγους και γενικώς και αορίστως ένα «κατά παντός υπευθύνου» να δούμε αν υπάρχει κανείς άλλος υπεύθυνος που δεν μνημονεύεται καθόλου το όνομα. Πιστεύω ότι αυτά τα πράγματα δημιουργούν μια εντύπωση και εγώ θεωρώ ότι η κα Γεροβασίλη εάν δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση την περιμένω να είναι πολύ επιθετική σε αυτόν που την εμπλέκει και όχι σε αυτόν που αποκαλύπτει το διάλογο».

Για το πόρισμα Παπασπύρου, ανέφερε: «Τότε αφού γίνονται και αυτοί οι διάλογοι η υπόθεση προχωράει, και προφανώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματογνώμονας ότι και να πει προχωρά στη δουλειά του, και όταν ήταν πλέον να προχωρήσει η διαδικασία προκαταρκτικής ολοκλήρωσης με υπόπτους ή άσκηση δίωξης η καταγγελία που είχε γίνει τότε ήταν ότι δέχτηκαν παρεμβάσεις να περιμένουν το πόρισμα Παρασύρου προκειμένου να προχωρήσουν στις δικονομικές ενέργειες και μόλις αυτό βγήκε στην επιφάνεια αμέσως το πήραν πίσω και συνέχισε. Αυτό δημιουργεί έναν ευρύτερο προβληματισμό, λες γιατί περιμένεις ένα άλλο πόρισμα, μήπως γιατί ξέρεις ότι η πραγματογνωμοσύνη την οποία κάνει ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής δεν σε βολεύει; Είναι ένα πάζλ να έρχεται και να κολλάει με ίδια πρόσωπα, με διαφορετικούς ρόλους, με ίδιες υποθέσεις ή υποθέσεις που να συνδέονται μεταξύ τους ,με ίδια πρόσωπα στις κρίσιμες θέσεις και λες «δεν μαζεύτηκαν πάρα πολλές συμπτώσεις εδώ πέρα»;

Αναφερόμενος στις πολλές υποθέσεις που βγαίνουν ταυτόχρονα στην επικαιρότητα, ο κ. Πλεύρης δήλωσε: «Όλες αυτές οι υποθέσεις πιάνουν ένα σκληρό πυρήνα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα της δημοκρατίας και αυτό είναι πολύ προβληματικό. Αν υπάρχει ένα σύστημα στο οποίο αυτό σύστημα μετέχουν υπουργός που ουσιαστικά συντονίζει μια πολιτική κυβερνητική απόφαση και έχει τη δυνατότητα παρεμβάσεων είτε σε επίπεδο υποδείξεων είτε σε επίπεδο πιέσεων είτε σε επίπεδο συνεργασίας με εισαγγελικούς λειτουργούς ή με υπηρεσιακούς παράγοντες όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση στο Μάτι, και αυτό διαχέεται σε όλο το φάσμα της Δικαιοσύνης είναι ένα πράγμα που αν μη τι άλλο μας θυμίζει περιπτώσεις σε καθεστώτα τα οποία δεν έχουνε σχέση με δυτικές δημοκρατίες που είχαμε μάθει. Η κυβέρνηση σε αυτό το κομμάτι, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ προσεκτική και βλέπετε ότι την κάθε υπόθεση την προχωράει εκεί που έχει στοιχεία».

«Δεν πηγαίνει σε παραπάνω πρόσωπα απλώς και μόνο για πολιτικό όφελος αλλά έχουν μαζευτεί τόσα θέματα που κατά την άποψή μου πέρα από τη Δικαιοσύνη που κάνει τη δουλειά της και σωστά την κάνει τη δουλειά της θα πρέπει να διερευνηθεί συνολικά αυτό το φαινόμενο διότι πια δεν έχουμε αποσπασματικές περιπτώσεις που μαζεύτηκαν. Έχουμε έναν κεντρικό σχεδιασμό ο οποίος πήγαινε από απλές υποθέσεις φυσικών προσώπων για το αν θα πάρουν ή δεν θα πάρουν άδεια, από υποθέσεις καταστροφών που είχανε συμβεί για το πώς θα τις κουκουλώσουμε, από υποθέσεις επιχειρηματιών πως θα τους εκβιάσουμε και από υποθέσεις πολιτικών προσώπων που μας ενοχλούνε και είναι πολιτικοί αντίπαλοι και έπρεπε να τους εξοντώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτός ο έλεγχος σε συνδυασμό με τον έλεγχο των ΜΜΕ που προσπάθησε να επιδιώξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η σύγχρονη μορφή ολοκληρωτισμού. Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός δεν χρειάζεται όπλα να βγαίνουν έξω ελέγχεις τη Δικαιοσύνη, ελέγχεις τα ΜΜΕ και ξαφνικά όλοι είναι έρμαιο της κυβέρνησης. Αυτό επεδίωξε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρέπει να ξανασυμβεί ποτέ το μέλλον τέτοιο πράγμα. Πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες...», επισήμανε ο ίδιος.