«Ανάληψη ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει» είναι το σχόλιο της ΝΔ, μετά τις ανακοινώσεις Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Παππά στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

 Όπως λένε από την Πειραιώς, «τη στιγμή που όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τους σοκαριστικούς διαλόγους του κ. Παππά, ο κ. Τσίπρας το μόνο που βρήκε να ψελλίσει, είναι για "λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες"».

 Όσο για τα όσα δήλωσε ο Νίκος Παππάς, από ΝΔ σημειώνουν «ότι τα αδιανόητα που εκστόμιζε, δεν είχαν να κάνουν με τις "αυθεντικές πεποιθήσεις" του. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε με τις παρακρατικές μεθόδους».

 «Δυο κουβέντες του αέρα κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Για τόσο αφελείς περνούν τους Έλληνες;» σημειώνουν από τη ΝΔ για τις εξηγήσεις Νίκου Παππά και του Αλέξη Τσίπρα.

 «Αποδεικνύεται γι' άλλη μια φορά ότι ο κ.Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του κ.Τσίπρα και μαζί παίζουν θέατρο. Αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους. Ανάληψη ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει» συνεχίζουν.

 Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «απέναντι σε ένα τέτοιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη». Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να δηλώσει: «Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους».

 Ο ίδιος ο Ν. Παππάς έσπευσε να δηλώσει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για «λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας» όπως είπε. Είπε μάλιστα ότι κάνει την αυτοκριτική του «για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω».