«Η υπόθεση Σταύρου Παπασταύρου για τη λίστα Λαγκάρντ έχει μπει στο αρχείο από το 2019 από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως για την υπόθεση «ελέγχθηκαν όσοι είχαν εμπλακεί, είχαν δεσμευτεί λογαριασμοί τους και είχαν βγει εντάλματα».

Παράλληλα ανέφερε ότι στην υπόθεση «είχε εμφανιστεί μια μάρτυρας που είχε ισχυριστεί πως κάποια χρήματα πήγαν στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ».

Ακόμη ανέφερε ότι «δε γνωρίζει εάν ο κ. Μιωνής έχει και άλλα ηχητικά στην κατοχή του».

Ο βουλετής της ΝΔ ανέφερε πως «εστάλη στον εισαγγελέα η τυχόν ψευδορκία του πρώην υπουργού Νίκου Παππά αλλά και την καταγγελία του ότι το ηχητικό μπορεί να είναι προϊόν μοντάζ».

Εν κατακλείδι, τόνισε πως «η αποδεικτική διαδικασία της προανακριτικής θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου ενώ είπε πως για τη σύνταξη του πορίσματος θα χρειαστεί ένα 10ημερο».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με την υπόθεση Παπασταύρου - Μιωνή, ο κ. Πλεύρης ανέφερε: «Αυτοί οι άνθρωποι ελέγχθηκαν για εγκληματική οργάνωση σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ και μεταφορά χρημάτων σε φυσικά και πολιτικά πρόσωπα, ελέγχθηκαν, τους δεσμεύτηκαν λογαριασμοί, βγήκαν εντάλματα να μην μπορούν να φύγουν από τη χώρα σε κάποιους από αυτούς, και κατέληξε η κα Τουλουπάκη να την αρχειοθετήσει δηλαδή κρίθηκαν ότι δεν υπήρχαν στοιχεία. Αυτό το οποίο βγάζουν τώρα ως βόμβα υπάρχει από το 2016 και ήταν βασικό στοιχείο του ελέγχου διότι ο έλεγχος ήταν αν υπήρχε μια εγκληματική οργάνωση που έδινε λεφτά σε πολιτικούς. Εμφανίστηκε μια μάρτυρας και λεει ότι πιστεύω ότι κάποια χρήματα πήγαν στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ και μάλιστα αυτά τα χρήματα θα βγαίνανε από ένα ορυχείο στα Σκόπια, αυτή ήταν η καταγγελία. Αυτή η υπόθεση έμεινε ανοιχτή από το 15 έως το 19 και το ’19 αρχειοθετείται, επί ΣΥΡΙΖΑ αρχειοθετείται».

«Ο μεν κ. Παπασταύρου ξέραμε ότι στοχοποιήθηκε γιατί ήταν συνεργάτης του κ. Σαμαρά, ο κ. Μιωνής -και σας το λεει ένας άνθρωπος που λόγω του πατέρα τους χαρακτηρίζεται ως αντισημίτης- ο κ.Μιωνής στην πραγματικότητα έχει στοχοποιηθεί γιατί κάποιοι που υποτίθεται ότι είναι ανθρωπιστές, πολύ εύκολα έρχονται να επενδύσουν πάνω στους μύθους και στα στερεότυπα «Εβραίος και χρήματα» και αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι αντισημίτες και το παίζουν ανθρωπιστές γιατί παίζουν σε αυτά τα στερεότυπα ότι μπορεί πολύ εύκολα να πουλήσουν. Έναν επιχειρηματία ο οποίος πια έχει αρχειοθετηθεί η υπόθεσή του και δεν λένε ότι αυτός ο άνθρωπος δικαιώθηκε, αφήνουν ακόμα και τώρα σκιές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τους διαλόγους Παππά -Μιωνή, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε: «Ένα στοιχείο βασικό από τους διαλόγους είναι ότι ο κ. Παππάς αναφέρεται σε μια φοβερή οικειότητα με την κα Τουλουπάκη. Αν είναι δυνατόν να εξευτελίζουν την ίδια την Εισαγγελέα Διαφθοράς να λένε η «τύπισσα» που θα έρθει και θα της πει ο Παππάς «κορίτσι μου ξέρεις τι κάνεις». Πιο κάτω λεει στον κ. Μιωνή «άσε θα τη βρούμε εμείς τη δικογραφία αυτή», δηλαδή οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι υπουργοί είχαν δυνατότητα να βρίσκουν δικογραφίες που είναι ανοιχτές στη Δικαιοσύνη. Αυτό δείχνει, στο βαθμό που ισχύει, ότι υπήρχε μια φοβερή άνεση στις ανοιχτές δικογραφίες που χειριζόταν η Εισαγγελία Διαφθοράς».

«Για μένα μια μεγάλη ουσία, που προφανώς θα αξιολογηθεί, είναι ότι περιγράφει ο κ.Μιωνής τι είχε γίνει στην περίφημη συνάντηση στο Μαξίμου και λεει ότι μου ζήτησε το ένα, είπε το ένα το άλλο και ο κ. Παππας δεν αντιδρά που ήταν στη συνάντηση. Δηλαδή όταν λεει ο κ. Μιωνής ήμασταν εκεί μέσα και μου ζήτησε λεφτά και να κρατήσω τις μηνύσεις, ο κ. Παππάς εκεί δεν θα έπρεπε να πει «μα και εγώ εκεί ήμουνα , τι είναι αυτά που λες; Πότε σου είπα αυτά τα πράγματα;» Αντιθέτως τον βλέπω μια χαρά να τα συνομολογεί ουσιαστικά», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι ο κ. Μιωνή έχει και άλλα ηχητικά, ανέφερε: «Ο κ. Μιωνή δεν ξέρω τι μέτρα έχει πάρει, φαίνεται ότι μετά από ένα σημείο όταν κατάλαβε ότι είναι υποχείριο πλήρους εκβιασμού προκειμένου να μπορέσει να αμυνθεί επέλεξε να κάνει αυτό. Από εκεί και πέρα το τι έχει δεν μπορώ να το ξέρω...».

Για την κριτική της Αυγής για τις ηχογραφήσεις Μιωνή, επισήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ψήφισε ένα νόμο για το πώς μπορεί να χρησιμοποιούν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς παράνομα μέσα, αυτός ο νόμος έξι μέρες πριν τις εκλογές καταργήθηκε. Πως καταργήθηκε; Για τις υποθέσεις μέχρι τότε να ισχύει αλλά να μην ισχύει για τις υποθέσεις από εδώ και πέρα. Επανέρχεται αυτή η διάταξη. Ποια είναι η κομβική διαφορά; Ο κ. Βαρουφάκης θα κατέθετε παράνομο υλικό όχι σε διαδικασία εισαγγελικής έρευνας, στα πρακτικά της Βουλής. Εμείς τη χρήση την κάναμε όχι με την ιδιότητά μας ως βουλευτές αλλά με την ιδιότητα του Εισαγγελέα που ερευνά υπόθεση διαφθοράς. Ότι θα έκανε η κα Τουλουπάκη το κάναμε εμείς. Και μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην επιτροπή δεν αντέλεξε σε αυτό, αντέλεξε στο αν είναι γνήσιο ή μη γνήσιο και για αυτό το λόγο το στείλαμε στην Εισαγγελία».

Για τους ισχυρισμούς του κ. Παππά για τις μαγνητοφωνήσεις, ο κ. Πλεύρης δήλωσε: «Εμείς στείλαμε στην Εισαγγελία τόσο την τυχόν ψευδορκία την οποία μπορεί να έχει κάνει ο κ. Παππάς που είπε διαφορετικά πράγματα αλλά και το ηχητικό με την καταγγελία του κ. Παππά ότι είναι προϊόν «κοπτοραπτικής» και η Εισαγγελία προφανέστατα θα διατάξει προκαταρκτική και στα πλαίσια αυτής της προκαταρκτικής θα πάει στην Αστυνομία για να ελεγχθεί και η γνησιότητα του ηχητικού κειμένου».

Για την προανακριτική επιτροπή, υπογράμμισε: «Η παρούσα προανακριτική επιτροπή έχει εντολή ελέγχου μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο και λήξη εργασιών στις 30 Ιουνίου. Θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα υπό την έννοια ότι θέλουμε ως τις 30 Ιουνίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, προφανώς για τη σύνταξη του πορίσματος θα χρειαστεί κάποιο δεκαήμερο από εκεί και πέρα η προανακριτική δουλεύει με αυτό το πλαίσιο. Θεωρητικά θα μπορούσα να σας απαντήσω ότι αν μαζευτούν 30 βουλευτές και πουν οτιδήποτε μπορεί να γίνει αλλά εκτίμησή μου είναι ότι οι εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν για αυτό το κομμάτι το οποίο έχουμε, με τις εντολές που έχουμε και με αυτά τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί».

Αναφορικά με την εμπλοκή της σύζυγου του πρωθυπουργού, ο κ. Πλέυρης επισήμανε: «Στους τρεις –τέσσερις μήνες που έχει γίνει πρόεδρος της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης συζητάνε για το πώς θα εμπλέξουν τη σύζυγό του. Είδατε μετά σε όλη αυτή η διάρκεια τη κα Μαρέβα να την εμπλέκουν σε 100 διαδικασίες, βλέπετε ότι ο χρόνος είναι 21/5/16 ο κ. Μητσοτάκης είχε γίνει πρόεδρος τον Ιανουάριο του ’16 άρα υπήρχε σχεδιασμός από τότε. Αυτό είναι τελείως ανέντιμο στην πολιτική».