«Ενημέρωσα την επίτροπο για μεταναστευτική πολιτική ότι ευρωβουλευτής αγόρασε 15 διαμερίσματα τα οποία νοικιάζει σε μετανάστες μέσω ΜΚΟ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλη.

Η κα Καϊλη επισήμανε πως «οι συνάδελφοι της στην ευρωβουλή άκουσαν με έκπληξη τα όσα συζητήθηκαν, ενώ παράλληλα τόνισε «την ανάγκη να υπάρξει ένα μητρώο ΜΚΟ με κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατίας».

Ακόμη η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ανέφερε πως «το σύμφωνο μετανάστευσης θα προβλέπει να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα καθώς οδηγούν σε σύγκρουση συμφερόντων».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Εύας Καϊλής στα Παραπολιτικά 90,1: 

Αναφορικά με τις αντιδράσεις στο ευρωκοινοβούλιο για τα ακίνητα του κ. Παπαδημούλη, η κα Καϊλή ανέφερε: «Είχαμε συνάντηση με την επίτροπο, την υπεύθυνη για την μεταναστευτική πολιτική, αναμένουμε το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και σε αυτή τη συζήτηση που έγινε στην ομάδα των σοσιαλδημοκρατών ενημέρωσα την επίτροπο και τους συναδέλφους μου για όσα συνέβησαν στη χώρα μας, ότι δηλαδή υπάρχει συνάδελφος ο οποίος επέλεξε να αγοράσει 15 διαμερίσματα και στα 15 διαμερίσματα να τα νοικιάσει σε μετανάστες μέσω ΜΚΟ που επελέγησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, την τότε κυβερνηση και χρησιμοποίησαν ευρωπαϊκά κονδύλια για να γίνει αυτή η συναλλαγή και αγοραστήκαν κι από Έλληνες οι οποίοι προφανώς είχαν ανάγκη για να πουλήσουν τα διαμερίσματα τους. Η απαίτηση που έχω κάνει εδω και αρκετό καιρό θα έλεγα δεν ήταν η πρώτη φορά, είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα ευρωπαϊκό μητρώο ΜΚΟ και θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες οι οποίοι θα ελέγχονται και διαφάνειας αλλά και αξιοκρατίας από την ΕΕ ως προς το που πηγαίνουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, γιατί επέλεξε τα συγκεκριμένα διαμερίσματα, ποιος ήταν ο τρόπος που έγινε αυτή η επιλογή».

«Εννοείται ότι το ηθικό κομμάτι νομίζω ότι είναι αυτό που περισσότερο εντυπωσίασε τους συναδέλφους οι οποίοι γύρισαν και κοίταξαν μάλλον πιστεύοντας ότι δεν άκουσαν καλά αν πραγματικά συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς υπάρχουν χώρες που οι ΜΚΟ λειτουργούν με διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο που αυτα τα περιστατικά δεν συμβαίνουν! Το επόμενο βήμα είναι ότι έρχεται το σύμφωνο μετανάστευσης, το καινούργιο, ελπίζω μέσα στο καλοκαίρι, σε αυτό θα μπορέσουμε να καταθέσουμε τροπολογίες και θα μπορέσουμε στις τροπολογίες αυτές να ζητήσουμε να μη θεωρούνται καν νόμιμα τέτοια περιστατικά γιατι υπάρχει μια σύγκρουση συμφερόντων, ειδικά αν έχει χρησιμοποιήσει την πολιτική σου επιρροή για να γίνει η επιλογή των δικών σου ακίνητων. Φυσικά εδω δεν μιλώ για τη συγκεκριμένη περίπτωση καθώς η νομιμότητα κρίνεται από την ελληνική κυβερνηση η οποία έχει πλέον την ευθύνη να βάλει το εθνικό-θεσμικό πλαίσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.