«Η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας στη Μεσόγειο συνιστά απειλή στην περιφερειακή σταθερότητα», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντησή του με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για «παράνομη και προκλητική συμπεριφορά στα σύνορα της χώρας στη θάλασσα και στην ξηρά».

«Υπογράμμισα τη δική μου οπτική σχετικά με την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Θεωρούμε ότι αυτή η δραστηριότητα είναι απειλή ως προς την περιφερειακή σταθερότητα και ειρήνη και φυσικά υπήρχαν διαφορετικά περιστατικά που αφηγήθηκα τον ισραηλινό πρωθυπουργό. Προκλητική τουρκική συμπεριφορά τόσο στα θαλάσσια, όσο και στα χερσαία σύνορα μας. Και, φυσικά, μιλήσαμε πολύ για τον αποσταθεροποιητικό παράγοντα που έχει διαδραματίσει η Τουρκία σε σχέση με τη Λιβύη και σε αυτό που εμείς θεωρούμε μία άκυρη συμφωνία οριοθέτησης ζωνών μεταξύ των δύο χωρών. Εμείς πάντα θα επιδιώκουμε την ειρήνη, έχοντας ως θεμέλιο μας το σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο και τη συνθήκη για το δίκαιο της θάλασσας. Αυτές είναι οι κύριες αρχές που εμείς εφαρμόσαμε όταν υπογράψαμε μία συμφωνία ΑΟΖ με την Ιταλία πριν από λίγες ημέρες…», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση προς τους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα τονίζοντας ότι «υπάρχουν πολλές ευκαιρίες επένδυσης στην Ελλάδα σήμερα. Εσείς θέλετε ταλαντούχους μηχανικούς, εμείς τους έχουμε εν αφθονία. Σας προσφέρουμε μια πύλη εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά»

Όσον αφορά στο άνοιγμα του τουρισμού, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «από 1η Ιουλίου θα υποδεχόμαστε απευθείας πτήσεις σε όλους τους κύριους προορισμούς μας. Και αν όλα πάνε καλά από 1η Αυγούστου θα μπορούμε να υποδεχόμαστε Ισραηλινούς τουρίστες.  Αν χρειαστεί θα παρατείνουμε την τουριστική σεζόν μέχρι Οκτώβρη-Νοέμβρη. Έχουμε αυστηρά πρωτόκολλα υγείας, έχουμε εργαστεί σκληρά, με κύριο μέλημα την ασφάλεια και την υγεία των τουριστών»,  επαναλαμβάνοντας πως η χώρα μας, βάζει πάνω απ’ όλα την ασφάλεια και την υγεία όλων.

Ο κ. Νετανιάχου ξεκίνησε τις δηλώσεις του απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό και υπενθυμίζοντας ότι "οι πλήριες διπλωματικές σχέσεις (των δύο χωρών) έγιναν από τον εκλιπόντα πατέρα σας", αναφερόμενος στην αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ από την κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1990. "Η Ιερουσαλήμ και η Αθήνα είναι οι δύο πυλώνες του δυτικού πολιτισμού και είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε φορείς αυτής της κληρονομιάς", πρόσθεσε ο κ. Νετανιάχου. 
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της ασφάλειας, της ενέργειας - με ιδιαίτερη αναφορά στον αγωγό φυσικού αερίου East Med - του αγροτικού τομέα και του τουρισμού. «Έχουμε εμπιστοσύνη στον δρόμο στον οποίο οδηγείτε οικονομικά την Ελλάδα», είπε απευθυνόμενος και πάλι στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τέλος της τοποθέτησής του.