Η σημερινή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, επιβεβαιώνει πλήρως όσα εγραφε στη στήλη «Πολιτικός Καφές» ο Γιάννης Κουρτάκης.

Όπως ανέφερε ο εκδότης της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ «στην ανανέωση της θητείας του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, έχει καταλήξει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαψεύδοντας τα σενάρια που κυκλοφόρησαν και τον ήθελαν να κάνει δεύτερες σκέψεις» προσθέτοντας δε ότι καθοριστικό ρόλο προς την κατεύθυνση της ανανέωσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο Στουρνάρα έπαιξαν οι συζητήσεις που είχε ο Κυριάκος τόσο με Ευρωπαίους αξιωματούχους όσο και με στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

giannis-stournaras-tte


Η απόφαση για την ανανέωση της θητείας Στουρνάρα από τη στιγμή που είχε παρθεί από καιρό, θα είχε ανακοινωθεί νωρίτερα αλλά η εξελίξεις με την πανδημία του κοροναϊού παρέτειναν την επίσημη ανακοίνωση.

Παράλληλα η παραμονή του Γιάννη Στουρνάρα στην θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας θα στείλει ένα μήνυμα σταθερότητας τόσο προς την Ευρώπη όσο και προς το εγχώριο τραπεζικό σύστημα μπροστά στη διαφαινόμμενη παγκόσμια ύφεση που έρχεται από την πανδημία.