Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής για την άρση των περιοριστικών μέτρων στα στρατόπεδα, αλλά και για το προσφυγικό – μεταναστευτικό μετά το νέο κύκλο των τουρκικών προκλήσεων.

«Η υγειονομική κρίση έχει αναδείξει εξαιρετικά χαρακτηριστικά σε πολλαπλά επίπεδα. Ένα από αυτά είναι η άριστη συνεργασία μεταξύ ενόπλων δυνάμεων και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας υπό τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας», δήλωσε ο υφυπουργός για να εξηγήσει πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει αναλάβει συνολικά 30 δράσεις προς το εσωτερικό των ενόπλων δυνάμεων και 10 προς το εξωτερικό προς όφελος όλης της κοινωνίας. «Είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με τις αποφάσεις και τις οδηγίες της κυβέρνησης», τόνισε.

Δεδομένου του γεγονότος ότι οι ένοπλες δυνάμεις σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο, είναι συνεχώς επί ποδός, κατά συνέπεια βρίσκονται σε διαρκή ανάγκη προστατευτικού εξοπλισμού, οι ίδιοι μόνοι τους παρασκευάζουν αντισηπτικό υγρό και απολυμαντικό σαπούνι. Ως εκ τούτου, τα κρούσματα είναι ελάχιστα.

Αναφορικά με τον Έβρο, το μείζον ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού που έχει περιθωριοποιηθεί τον τελευταίο καιρό λόγω κορωνοϊού, ο κ. Στεφανής τόνισε πως «η Ελλάδα κατάφερε και μετέτρεψε τη μεταναστευτική και υγειονομική κρίση σε ευκαιρίες και αποτελεί υπόδειγμα χώρας»

Εξήγησε πως από τότε που έκλεισαν τα σύνορα, οι ροές είναι μηδενικές και αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα για την Ελλάδα. Το υπουργείο και όλοι οι αρμόδιοι φορείς εκτιμούν συνεχώς την κατάσταση και διαφοροποιούν τους τρόπους ενέργειάς τους.

«Οι δυο κρίσεις ανέδειξαν κάποια χαρακτηριστικά στους Έλληνες, όπως η ηγεσία και το ηθικό», τόνισε ο κ. Στεφανής και συμπλήρωσε πως «θα φτάσουμε ως το τέλος με καλά αποτελέσματα».