Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν και η σημερινή κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην Προανακριτική Επιτροπή για τη σκευωρία της Novartis, που συνεχίζεται για τρίτη ημέρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα. 

Στο επίκεντρο τέθηκε και η άτυπη συνάντησή του με την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τον Μάιο 2018.

Ως προς το ζήτημα αυτό, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης κάλεσε τον κ. Φρουζή να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις.

Ο κ. Φρουζής εμφανίζεται να λέει σήμερα ότι προσήλθε σε εκείνη με διπλό στόχο: Να καταθέσει τα όσα γνώριζε και ανοίξουν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί που είχαν δεσμευθεί.

«Θέλω να καταθέσω της ξεκαθάρισα. Εκεί μπερδεύτηκε η κουβέντα. Όταν κάποιος έχει ζητήσει να καταθέσει κι ο άλλος του προτείνει ευεργετικές διατάξεις λέγοντας πως έχουν βρεθεί αδικήματα σημαίνει "έλα να καταθέσεις κάτι που ΠΡΕΠΕΙ να καταθέσεις". Δεν κολλάνε τα γεγονότα. Έτσι εξέλαβα τη στάση Τουλουπακη ! Η κουβέντα όλη ήταν για να δωσω πολιτικούς . Αυτό κατάλαβα !!»

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι Ελένη Τουλουπάκη του επισήμανε ότι έχει στοιχεία για την ποινική του εμπλοκή και του πρότεινε να ενταχθεί σε ευεργετικές διατάξεις.

«Η κουβέντα ήταν για να δώσω πολιτικούς. Αυτό κατάλαβα» είπε ο κ. Φρουζής, σύμφωνα με πληφοφορίες, για να προσθέσει σε άλλο σημείο «αποκλειστικό αντικείμενο με την κυρία Τουλουπάκη ήταν τα 10 πολιτικά πρόσωπα» ενώ υποστήριξε πως η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς του είπε «θα έχεις ευνοϊκή μεταχείριση αρκεί να μου πεις γι αυτά τα πρόσωπα (σ.σ. τους 10 πολιτικούς)». Ο ίδιος τόνισε ότι του έκανε εντύπωση πως ο επίμαχος διάλογος δεν έγινε με τον ανακριτή αλλά με την εισαγγελέα.

 Στο πλαίσιο αυτό και σε απάντηση του Γιάννη Ραγκούση, είπε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πως είχε αποχωρήσει από τη συνάντηση στενοχωρημένος επειδή είχε καταλάβει πως εάν δεν κατέθετε όπως ήθελε η κυρία Τουλουπάκη, δεν θα αποδεσμευόταν ποτέ ο λογαριασμός του.

Σε άλλη ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση για το εαν η Novartis είναι σκευωρία, ο κ. Φρουζής απάντησε πως «τα όσα λενε οι προστατευόμενοι αποδείχθηκε οτι ειναι ψέμματα τουλαχιστον στις υποθεσεις που αρχειοθετηθήκαν. Αρα σενάριο Α, 2 ή 3 προστατευόμενοι μάρτυρες, χαμηλά στελέχη, αποφάσισαν από το σπίτι τους μόνοι του, να μπλέξουν απο πρωθυπουργούς μεχρι τους πιο γνωστους πολιτικους.  Σενάριο Β καποιος τους εβαλε να το κανουν. Εγω δεν πιστευω οτι εισαγγελείς δεν μπορούσαν να φιλτράρουν το αβάσιμο αυτών των καταθέσεων». 

Όταν ο κ. Φρουζής ρωτήθηκε και για το περίφημο «Harvard project», το οποίο στο παρελθόν είχε καταγγελθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι οι δυο βασικοί στόχοι της φαρμακοβιομηχανίας και της Νοβαρτις που ήταν και στόχοι του Harvard project, δηλαδή η έκδοση τιμών φαρμάκων μια φορά το χρόνο και η μέση χαμηλότερη τιμή δυο χωρών της ευρωζώνης επιτεύχθηκαν επι κυβέρνησης Τσίπρα!!.

Το πρώην στέλεχος της Novartis αναφέρθηκε και στον Κώστα Βαξεβάνη, λέγοντας ότι τον έχει δει πάνω από τρεις φορές.

«Του δώσαμε διαφήμιση και στο ιδιο φύλο του hot doc που έβαλε τη διαφήμιση είχε κανει δημοσίευμα κατα της Pfizer, με αποτέλεσμα να μου διαμαρτυρηθεί η ανταγωνίστρια εταιρεία οτι εκανα πληρωμένη καταχώρηση», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε:

«Ετσι δεν ξαναέκανα διαφήμιση, του διαμαρτυρήθηκα και αυτός έκανε προσεγγίσεις, λέγοντας μου έκανε λάθος, αλλά δεν έδωσα άλλη διαφήμιση.