Εβδομάδα εξελίξεων έρχεται στο ζήτημα των δικονομικών χειρισμών των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση της Novartis.

Κι αυτό καθώς οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου , κ.κ. Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, οι οποίοι διενήργησαν την ποινική προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενες ευθύνες των συναδέλφων τους και διαβίβασαν τον φάκελο της υπόθεσης στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλη Ιωαννίδη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα για την ποινική μεταχείριση της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ζαχαρής ζητά να κινηθεί σε βάρος της ποινική δίωξη για τα αδικήματα για τα οποία είχε κληθεί και έδωσε εξηγήσεις , ενώ αντίθετα ο κ. Σοφουλάκης τάσσεται υπέρ της αρχειοθέτησης της δικογραφίας για την Ελ.Τουλουπάκη.

Και οι δύο ωστόσο καταλήγουν στην άποψη περί αρχειοθέτησης για τους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Χρ.Ντζούρα και Στ. Μανώλη , κρίνοντας ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Με βάση αυτήν την πρωτοφανή κατάληξη στην προκαταρκτική εξέλιξη για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis, ο κ. Ιωαννίδης αναμένεται να αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση της Εισαγγελέως Διαφθοράς.

Η κυρία Τουλουπάκη είχε δώσει εξηγήσεις για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου, σύσταση συμμορίας που είχαν περιγραφεί και στις μηνύσεις των πολιτικών, οι οποίοι είχαν στραφεί εναντίον των Εισαγγελέων Διαφθοράς για την ενοχοποίησή τους χωρίς στοιχεία.