Σύγκρουση προκλήθηκε στην Βουλή πριν λίγο, με αφορμή το μετατραυματικό σοκ ανάμεσα στον Νικήτα Κακλαμάνη και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο προεδρεύων της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, αν και δεν το συνηθίζει να παρεμβαίνει όταν βρίσκεται στη θέση του Προέδρου της Βουλής, έκανε μια ηχηρή παρέμβαση βάσει της ιατρικής του ιδιότητας, υποστηρίζοντας τα όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την απαλοιφή του μετατραυματικού σοκ, από τους όρους ευαλωτότητας και απαντώντας ουσιαστικά στον πρώην Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος αμφισβήτησε τα επιχειρήματα του Πρωθυπουργού.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, επιβεβαίωσε πως συνάδελφοι του υπέγραφαν χαρτιά για μετατραυματικό σοκ, χωρίς να έχουν.


Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο Πρωθυπουργός δεν αμφισβήτησε την ιατρική οντότητα του μετατραυματικού σοκ. Ο Πρωθυπουργός αμφισβήτησε κάποιους συναδέλφους μου εν την ιατρική, οι οποίοι υπέγραφαν χαρτιά για μετατραυματικό σοκ, χωρίς να έχουν.»

Και συμπλήρωσε: «το νομοσχέδιο πολύ σωστά εμπιστεύεται τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ και άλλων δημοσίων φορέων» και απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, τους προέτρεψε να ψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο λέγοντας: «Εσείς που είστε υπέρ του Ε.Σ.Υ του Δημοσίου, υποθέτω ότι το αντίστοιχο άρθρο θα το ψηφίσετε».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, πως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο συζητείται αυτήν την ώρα στη Βουλή, πραγματοποιείται μια ουσιώδης αλλαγή για την παροχή ασύλου στους μετανάστες. Συγκεκριμένα, από τις προϋποθέσεις ευαλωτότητας, απαλείφεται το γενικόλογο «μετατραυματικό στρες», το οποίο όπως επεσήμανε μάλιστα ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του, ότι δύσκολα βεβαιώνεται από τους γιατρούς , επισημαίνοντας μάλιστα πως είχε στηθεί μια φάμπρικα για να μπορούν πολλοί να το επικαλούνται ψευδώς, ώστε να χαρακτηρίζονται ως ευάλωτοι και να μεταφέρονται στην ενδοχώρα.

Δείτε το βίντεο