«Η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι ανατρέψιμη, είναι σε επίπεδο διεθνούς δικαίου, επικυρωμένη και αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ, δεν υπάρχει καμία διαδικασία που να μπορεί να την αλλάξει», διαμήνυσε μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Η επιστροφή του ρεπόρτερ» του Πέτρου Κασιμάτη, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και αρχιτέκτονας της συμφωνίας, Νίκος Κοτζιάς, με φόντο τις πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ.

Αναφερόμενος στο γαλλικό βέτο επί των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕτ με τη Βόρεια Μακεδονία το απέδωσε στο θυμό του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος νιώθει ουσιαστικά προδομένος από τους συμμάχους του, ενώ την ίδια ώρα έχει στραμμένο το βλέμμα του και στο εσωκομματικό του συμφέρον.

Βέλη κατά του Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Κοτζιάς έριξε τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα καταγγέλλοντας ότι αρνήθηκε την πραγματοποίηση ενημερωτικής καμπάνιας για τη συμφωνία των Πρεσπών προκειμένου να μην διαταραχθούν οι σχέσεις με τον Ζόραν Ζάεφ. «Άλλος δεχόταν τις ύβρεις και άλλος μάζευε βραβεία» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Ερωτηθείς για το εάν θα προβεί σε αποκαλύψεις σχετικά με τη διαμάχη του με τον Πάνο Καμμένο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μιλήσει με ονόματα όταν -όπως είπε- δικαιωθεί, οπότε και θα μου ζητήσουν συγνώμη κάποια επιπόλαια και αλαζονικά παιδάκια, υπογράμμισε.

Στο στόχαστρο και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Στο στόχαστρο του βρέθηκε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, τον οποίο κάλεσε να σέβεται τους παλιούς αγωνιστές της Αριστεράς και όσους ξέρουν περισσότερα γράμματα.