«Δεν ήταν μια αποτυχία για εμένα το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά ένα έναυσμα για να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο» τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας στην πρώτη της συνέντευξη μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ενώ πρόσθεσε πως «Η δική μας διαδρομή είναι δύσκολη και το ξέραμε. Για το αποτέλεσμα των εκλογών θα πω ότι «ο λαός μας αξίζει καλύτερα».

«Ξέρω ότι μέσα από τις επάλληλες προδοσίες έχει σε μεγάλο βαθμό χαθεί η πίστη ότι μπορεί ο λαός να διεκδικήσει. Όμως μπορεί. Γι αυτό δημιουργήθηκε η Πλεύση Ελευθερίας και γι αυτό θα
συνεχίσει να υπάρχει.  Η δική μας αποστολή συνεχίζεται. Θα θέλαμε να είμαστε μέσα στη Βουλή. Θα ασκούσαμε άλλου είδους αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε πολιτική έξω από τη Βουλή και από Σεπτέμβριο θα ανακοινώσουμε τα επόμενα μας βήματα.» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

«Αυτό που κάνουμε από την επόμενη ημέρα των εκλογών είναι ότι κάνουμε ενέργειες για να ελέγξουμε το αποτέλεσμα. Η πλεύση ελευθερίας έχει καταθέσει αίτηση επανακαταμέτρησης των ψήφων σε όλη την Ελλάδα και γίνεται επανακαταμέτρηση. Διότι εκφράσαμε τα μεγάλα ερωτηματικά μας για αυτή την ιδιωτική εταιρεία τη Singular Logic η οποία λυμαίνεται πλήρως
τη διαδικασία των αποτελεσμάτων. Και όταν συγκεντρώσουμε τα στοιχεία που εξετάζουμε θα κάνουμε και τις αντίστοιχες τοποθετήσεις» τόνισε η κα Κωνσταντοπούλου ένω αναφέρθηκε σε μία άγνωστη ιστορία από τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση.

«Όταν ήμουν υπεύθυνη Δικαιοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησα σε μια μήνυση εκ μέρους του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, μετά από πληροφορία που είχε πως κομμάτι της Singular Logic κατεστημένο στο υπουργείο Εσωτερικών και μπορούσε να «πειράξει» αποτέλεσμα έως και σε ποσοστό 2%...» είπε.

Σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ η πρώην βουλευτής του κόμματος ανέφερε: «Υψηλό το ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ – αν και κρατάω τις επιφυλάξεις μου σχετικά – μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης.  Πρέπει να ελεγχθεί το πολύ υψηλό ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω βαθιά ότι ο λαός μας αξίζει καλύτερα. Και ότι αυτά τα καλύτερα ο λαός πρέπει να τα διεκδικήσει. Ο λαός με την ψήφο του στάθηκε απέναντι στις πολιτικές και τα κόμματα των Μνημονίων, αλλά το 2015 εξαπατήθηκε. »

Τέλος για τον επίσης πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά νυν επικεφαλής του κόμματος Μέρα25, Γιάννη Βαρουφάκη η κα Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως «έχει σοβαρές ευθύνες γιατί διαπραγματεύθηκε χωρίς νομική ομάδα και δεν έθεσε το θέμα αμφισβήτησης του χρέους. Η αλήθεια είναι πως είναι στη Βουλή και αυτό επιβεβαιώνει αυτό που είπα και νωρίτερα: «Ο λαός άξιζε καλύτερα πράγματα»».