Ώρα μηδέν σήμερα για την έναρξη – και επίσημα - της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Εκτός από τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος που αναμένεται το απόγευμα η κυβέρνηση ήδη έχει ξεκινήσει διορισμούς αλλά και τοποθετήσεις στις θέσεις κλειδιά των προσώπων που είτε θα αναλάβουν την επιτυχή ολοκλήρωση των εκλογών είτε θα μοιραστούν το βάρος από τις πλάτες το προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικότερα, ο Αντώνης Ρουπακιώτης αναλαμβάνει υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών γα την περίοδο των εκλογών, ενώ εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία μάλιστα θα είναι επικεφαλής στο Επικρατείας και χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου θα αναλάβει ο Λευτέρης Κρέτσος.

Αύριο εν τω μεταξύ αναμένεται να συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δώσει το τελικό ΟΚ στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Μέχρι και αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες λένε ότι στην επαρχία έχουν κλείσει το 100% τα ψηφοδέλτια, ενώ στην Αθήνα γύρω στο 90%.

Στο ψηφοδέλτιο επικρατείας αναμένεται να είναι επικεφαλής Έφη Αχτσιόγλου, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί και το όνομα του στελέχους της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Χατζησωκράτη.