«Το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας μεγάλος μύθος» τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη επικρίνοντας την πρακτική των προσλήψεων λίγο πριν από τις εκλογές, σημειώνοντας ότι το κυβερνών κόμα «έχει υιοθετήσει όλες τις παθογένειες της μεταπολίτευσης».

Σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» η βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρει ότι απέχοντας από την διαδικασία στη Βουλή η αξιωματική αντιπολίτευση προστάτευσε το κύρος του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας.
Όπως επισημαίνει «δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, ένας πρωθυπουργός να δηλώνει ότι έχει χάσει την δημοκρατική νομιμοποίηση και να φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση μείζονος σημασίας νομοσχέδια όπως για παράδειγμα τον ποινικό κώδικα».

Η κ. Μπακογιάννη ερμηνεύει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ως εντολή των πολιτών στον Κυριάκο Μητσοτάκη για πολιτική αλλαγή και υποστηρίζει ότι δεν καταψηφίστηκε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπερψηφίστηκε η Ν.Δ..

Χαρακτηρίζει ακόμη «κωμικό» το να προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πει ότι η Ν.Δ. έχει κρυφή ατζέντα. «Έχουμε παρουσιάσει με λεπτομέρεια την οικονομική μας πρόταση, την οποία προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν με στόχο να φοβίσουν τους πολίτες» τονίζει, προσθέτοντας ότι η Ν.Δ. απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και θα επιδιώξει συναινέσεις σε ζητήματα όπως ο εκλογικός νόμος, τα θέματα Παιδείας και η συνταγματική αναθεώρηση.