Ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί εκτάκτως στις 13:00 υπουργικό συμβούλιο για να συζητήσει και να αποφασίσει τον ορισμό ηγεσίας στη Δικαιοσύνη.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα στις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, παρά την κατακραυγή αλλά  και τη γνωμάτευση κορυφαίων συνταγματολόγων και καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου.

Η σύγκληση του Υπουργικού γίνεται μία ημέρα μετά την επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη για συνένεση στην επιλογή των νέων προσώπων στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και την άρνηση της ΝΔ.

Οι τελευταιες πληροφοριες αναφέρουν ότι θα προτείνουν για Πρόεδρο του Αρείου Πάγου την Ειρήνη Καλού, αυτό σημαίνει ότι δεν προχώρησε η επιλογή της Δήμητρας Κοκοτίνη.

Η κυρία Κοκοτίνη ήταν τρίτη στη προτίμηση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου, καθώς στην πρώτη θέση ισοψήφισαν οι κυριές Ε.Καλού και Δ.Μπιτζούνη.

Πρόσφατα η κυρία Κοκοτίνη προήδρευσε στο ΣΤ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου που έκρινε το ζήτημα της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Από την άλλη η κυρία Καλού είναι γνωστή από την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου την οποία χειρίστηκε ως ανακρίτρια. Η κυρία Καλού γεννήθηκε το 1954, εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981 και προήχθη στο βαθμό του αρεοπαγίτη, επίσης, τον Ιανουάριο του 2014 και στο βαθμό της αντιπροέδρου τον Οκτώβριο του 2018.

Όσο για τη θέση του Εισαγγελέα, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να αναλαμβάνει ο Χ.Βουρλιώτης.