Για καθαρή νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές έκανε λόγο μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας.

Σημείωσε ότι ο μόνος που δεν το έχει αντιληφθεί είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δεν τηλεφώνησε στον κ. Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί.

Τόνισε πως η ΝΔ δεν θα πρέπει να πέσει στην παγίδα της πόλωσης που θα επιχειρήσει να την βάλει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή της πληροφορίες ότι ακόμα και εντός της εβδομάδας θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο για να εκλέξει νέο πρόεδρο και νέο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είπε πως η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να ορίσει ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων.

«Δεν έχει κανένα σεβασμό ούτε στους θεσμούς ούτε σε οτιδήποτε αποτελεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του πολιτεύματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει πολλές φορές την πλήρη περιφρόνησή του, μόνο η εκφορά λόγου πολλών στελεχών του απέναντι στη Δικαιοσύνη αποδεικνύει αυτό που λέω. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι βασίζει όλη αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά στη λαϊκή εξουσιοδότηση που δήθεν είχε, αυτή τη στιγμή εκπροσωπεί μια μειοψηφία στην κοινωνία, η πλειοψηφία είναι απέναντί του κατά συνέπεια οποιαδήποτε ενέργεια που θα κινείται εναντίον του πνεύματος του συντάγματος είναι απολύτως απαράδεκτη. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κυβέρνηση που έχει πέσει και έχει οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές να ορίζει ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παραβιάσει το σύνταγμα... μη διανοηθεί να το κάνει.»

Υπογράμμισε με έμφαση ότι η ηγεσία της δικαιοσύνης οφείλει να είναι απολύτως προσεκτική.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι πρέπει να έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση ως τις εκλογές, απάντησε: «Αυτό το οποίο επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντισυνταγματικό διότι πάει σε διάλυση Βουλής και όχι σε παραίτηση κυβέρνησης από την άλλη όμως με δεδομένη την κουλτούρα διακυβέρνησης που έχει και το μη σεβασμό των θεσμών θα προτιμούσα μια υπηρεσιακή κυβέρνηση.»